Hradec Králové florbal team

8. KOLO FLA 2009-2010

24.04.2010 20:53

 

Zahrajeme, oslavíme, zapaříme, zakalíme....

V tomto duchu si možná představovali naši účast v posledním hracím kole mnozí soupeři. Lítali kolem nás hlášky : "to už budete jen slavit, ne?", "už byste nám to mohli nechat", "tak jak se dohodneme?", nebo "nezajdeme chlapci na bar?" Ale všechno byla legrace, u nás se na žádné kapříky nehraje, ani na žádný Jardovi prachy. Protože všechny prachy jdou stejně pře ze mě :-))) (autora nebudeme prozrazovat). Pro případ jakýchkoli dohadů jsme si dali za cíl, že nejrozumnější bude, všechny soupeře zaříznout, ať se o potřebné body porvou sami ve vzájemných zápasech. A že bylo stále o co hrát. Mezi druhým až šestým místem byl rozdíl pouhých sedmi bodů. Tedy i šestý tým mohl při velkém bodovém zisku a příznivé konstelaci dalších zápasů pomýšlet i na druhé místo. My ale tohle neřešili, chtěli jsme si dnešní den užít, čekala nás největší porce zápasů, a to hned pět, a chtěli jsme se také vytáhnout jako správní mistři. Jen Jiřan s Ondrou měli hodně napilno, mezi zápasy dopisovali výsledky, přepočítávali tabulky, vytvářeli podle aktuálního pořadí ještě horké diplomy, počítali individuální statistiky. Bojovat ještě při této činnosti na palubovce o titul by bylo asi nemyslitelné. Můžeme být jen rádi, že kvůli vyhlašování a předávání cen bylo alespoň již z naší strany rozhodnuto. 

29. zápas - Tornados - Červená Voda

Červenou Vodu jsme v prvním zápase sfoukli 9:1 a dnes jsme s tímto týmem museli odehrát chybějící dva zápasy. Ondra po dopoledni zjistil, že Karel Brejcha z Myšáků získal 8 bodů do kanadského bodování a musel tedy pro jeho předstižení na druhé místo za bezkonkurenčním Michalem nasbírat pro sebe 9 bodíků. Hned si také plánoval, že body posbírá vidlemi právě proti tomuto soupeři. Jenže jak jsme Červenou Vodu v poslední době viděli, dokáže se herně rovnat týmům ze středu tabulky a trápí i favority. Tým doplácí možná na větší dojíždění a malý počet hráčů, se kterými do Předměřic jezdí. My počítali s kompletními dvěma pětkami, dokonce i jedenáctým hráčem do pole na střídání a to ještě Jirka Krátoška absentoval kvůli zranění. Nakonec se na první zápas ještě nedostavil Joska a Jarda Hrůza a tak se v obraně točili tři standardní beci – Jiřan, Martin a Doktor. Pro dnešek bodově Neskromný Ondra se Skrovným Michalem brzy předvedli jejich klasické přečíslení 2 na 1. „Poslal jsem v běhu mezi nohama jediného obránce luxusní nahrávku na Michala, a ten bekhendem překonal brankáře“, podotkl v rozhovoru Ondra :-) Za chvíli si oba role vyměnili a Michal poslal z levé strany pas na Ondru a ten vsítil na 2:0. Ve druhém poločase se prosadili na druhé straně soupeři. Útočník z levé strany mířil k Radimově brance stínován Doktorem. Po oběhnutí klece jej ještě zdvojil Martin, ale v ten okamžik se objevil nepokrytý kapitán Míra Heger a Radim byl bezmocný. Po chvíli ale Jiřan z levé strany půlící čáry přiťukl na střed pásma Ondrovi a ten ze dvou kroků potvrdil naše vítězství na 3:1.

Tornados Hradec Králové - Červená Voda                     3:1

Skrovný (O. Špalek), O. Špalek (Skrovný), O. Špalek (Zedka) - M. Heger (Horák)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Tomáš Bouz, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha.

Vyloučení : 0:0

30. zápas - Tornados - Kamikadze

Ani zápas proti Kamikadze se již nedal považovat za předem jasný, nebo snad pohodový. Již předchozí vzájemná bitva přinesla spoustu osobních soubojů a skončila remízou 2:2. Ambice soupeř projevil hned od začátku a vrhl se na nás nebojácně, hájíce plnohodnotně svoje jméno. Radim Šplouchal je bezpochyby tvůrcem hry a nejnebezpečnější zbraní Kamikadze, ale v osobních kontaktech si od Jiřana vysloužil kamarádskou přezdívku „papírák“ :-) V jednom ze soubojů u pravého mantinelu ho ještě stihl Jiřan „zbourat“ a Radim tomu ještě i trochu přidal, ale za chvíli svoji šikovnost potvrdil. Vymotal se do středu hřiště, Jiřan u něj nebyl na těsno a přesnou střelou ze středu pásma překonal našeho Radima v brance. Vedením soupeře skončil i poločas. Jak se v prvním zápase prosadila dokonale první formace a zajistila všechny tři branky, tak tento zápas byl zase kompletně v režii Koubkovi lajny. Chvíli po rozehrání druhé půle se Koubek prosadil pěknou střelou po Jardově přihrávce. V čase 12:20 obrátil skóre Tomáš Bouz, když volný těsně před brankovištěm dostal přesný pas opět od Jardy. Pěknou souhru tohoto útoku završil na 3:1 pak i sám Jarda, kdy opět před brankovištěm dostal přihrávku od Tomáše Bouze, položil si gólmana a zavěsil. Druhá formace tak prakticky udělala výsledek a dokazuje to sílu našeho týmu, kdy se elitní sniper Michal a ani Ondra s Chuckem nedokázali prosadit, nastřelovali tyčky nebo je soupeřův brankář dokonale vychytal.

Tornados Hradec Králové - Kamikadze                           3:1

Jakoubek (Bleha), Bouz (Bleha), Bleha (Jakoubek) Šplouchal

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Lukáš Vodák, Martin Špalek, Jarda Hrůza - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Tomáš Bouz, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha.

Vyloučení : 1:0, bez využití

Bleha (sekání)

31. zápas - Tornados - Zbrojovka

Zbrojovka začala po kontumacích svých výsledků ve 2. kole řádně stahovat náskok vedoucích týmů a až na sedmé kolo, kdy hrála jen v pěti hráčích, bojuje o každé body i v početné sestavě. Předvádí útočný florbal s obrovským tlakem na soupeřově půli, doplněný o kvalitní důraz v osobních soubojích a o šikovnost jednotlivých hráčů. Zejména proti nám se Zbrojovka chtěla předvést se svým útočným, důrazným a střeleckým arzenálem. Vždyť stále bylo ve hře třetí místo. Ale jak těžko se hraje po obdržení rychlé branky a jak snadněji po vstřelení rychlého gólu se ukázalo záhy. V čase 1:04 Martin po zemi střílel na branku, gólman vyrazil a Michal z před brankového prostoru pohotově dorazil. A když v čase 1:28 v pravém rohu vybojoval míček Jarda Bleha, seběhl k brance a pohotově na první tyč poslal bekhendem balonek do sítě na 2:0, zdálo se být vymalováno. Jenomže Zbrojovka předvedla, že zápas nevzdává a rozpoutala dokonalou útočnou smršť. Brzy pak také přišlo dlouhé nahození soupeřova obránce až od vlastní branky, útočník Fejgl si středem naběhl až před Radima, sklepl si rychle kolem Jiřana a poslal prudkou střelu z bezprostřední blízkosti do naší sítě. Pak následoval tlak Zbrojovky na naší polovině, jaký si v letošní sezoně snad ještě žádný tým nevynutil. Jenže dva rychlé góly na začátku nám dávali stále určitou jistotu, Radim výborně zachytal a až na snížení se Zbrojovka nemohla více prosadit. A jak se tlak stupňoval a dosáhl téměř nejvyššího stupně, Michal vybojoval na půlce balonek, po levé straně kontroval do brejku a poté co jeho bekhend prošel zázračně brankovištěm, zasadil Chuck v čase 7:17 třetí hřebíček do Zbrojovky. Po zápase Libor Voleský snažení svého týmu ohodnotil nějak v tomto duchu : "myslel jsem, že snad ten balonek sežeru, tlačíme, bojujeme, ale branky dáváte vy". I ve druhém poločase soupeř dokázal chvílemi vyvinout silný tlak, ale nebyl to již takový drtivý závar jako v první půli. I my už také více drželi míček na našich holích a nepřecházeli jen do brejků, ale zaměstnávali častěji soupeřova gólmana. Rozhodčí stihli ještě poslat na trestnou lavici Vencu Tomana, jindy častého hříšníka, ale tentokrát nutno podotknout, že dosti přísně. Potom co Jiřan pěknou střelou chtěl nejspíš Vencovi připomenout Velikonoce a nabarvit na fialovo kraslice, si Venca v choulostivém místě sáhl mimo kontroly svého nádobíčka i na balonek a šel za hru rukou na trestnou lavici. Rozhodnutí přišlo až v čase 18:56, kdy Ondra v útočném pásmu dvakrát zakvedlal, posunul doleva na Michala a ten prudkou střelou z první ukončil výsledek na stavu 4:1.

Tornados Hradec Králové - Zbrojovka                        4:1

Skrovný (M. Špalek), Bleha, Dušek (Skrovný), Skrovný (O. Špalek) - Fejgl (Dvořáček)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Josef Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Tomáš Bouz, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha.

Vyloučení : 0:1, bez využití

Toman (hra rukou)

32. zápas - Tornados - Červená Voda

Druhý zápas proti Červené Vodě byl ještě vyrovnanější než ten předchozí, soupeř měl pár výborných šancí, které buď pokryla obrana, ale v několika případech zasahoval na poslední chvíli i Radim. Vychytal si tak zasloužené dnešní první čisté konto. Nebýt tří předchozích zápasů s jednou obdrženou brankou, mohl pomýšlet i na trofej s nejvíce vychytanými nulami v sezoně, kterou nakonec získal s 11 shoot outy Kamil Polák z Lavin. Naše vítězství se ale nevyvíjelo nijak snadno. Až v čase 7:39 posunul při rozehrávce standardní situace Ondra snad jen na 5 centimetrů balonek na Doktora a ten svým proslaveným laserově naváděným obloučkem do horního rohu branky urval naše vedení. Dostali jsme i šanci hrát dvě přesilové hry, ale během minuty jsme si výraznější tlak ke skórování nevypracovali. Přesně ve 14. minutě vystřelil z větší vzdálenosti na branku Ondra a Chuck ze skrumáže mezi čtyřmi protivníky procedil míček na 2:0. Víc podstatného se také už v zápase neudálo, snad jen, že Ondra po dvou asistencích měl stále ještě tříbodové manko na Karla Brejchu a druhé místo už prakticky odepsal.

Tornados Hradec Králové - Červená Voda                   2:0

Vodák (O. Špalek), Dušek (O. Špalek) 

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Martin Špalek, Josef Janeček, Lukáš Vodák, Jaroslav Hrůza - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Tomáš Bouz, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha.

Vyloučení : 0:2, bez využití

Bednařík, Maleček

 33. zápas - Tornados - Spojené síly

Před posledním zápasem letošní sezony se Černilov stále držel na úžasném druhém místě, kam se probojoval během dopoledne až z páté pozice. O tuto příčku ho právě mohly připravit Spojené síly, kdyby nás v tomto zápase porazily. I díky tomu jsme měli v ochozech zatím největší funclub, tvořený všemi hráči Černilova. Jenže co mohly Spojené síly dělat, když po 14ti vteřinách pláchnul Michal s Ondrou v šanci 2 na 1 a prvně jmenovaný okamžitě skóroval. O chvíli později poslal Jiřan po levém mantinelu příhru na Michala, ten na střed na Ondru, ten vrátil a náš kanonýr s číslem 16 se opět uvolnil a dal na 2:0. Zanedlouho rozehrál za sebe bekhendem Ondra na Chucka a ten pod lehajícím brankářem k pravé tyči skóroval na 3:0. Tři rychlé asistence neskutečně poslaly Ondru na druhé místo kanadského bodování. Ihned po vyhraném buly poslal Koubek vybojovaný balonek na po pravé straně zabíhajícího Tomáše a v čase 4:54 bylo 4:0, tím pádem prakticky rozhodnuto a ze soupeřovy půle zaznělo: „ty si z nás dělaj akorát prdel“. Až překvapivě rychle jsme jindy obávaného soupeře položili a do konce zápasu se již na nic podstatného nezmohl. Jarda po Tomášově přihrávce přidal pátou branku a Michal po Chuckově pasu i šestý zásah. V závěru si proti sólovému brejku svoje čisté konto pohlídal i Radim a my po výsledku hodném opravdových ligových mistrů mohli jít konečně slavit.

Za zmínku ještě stojí, že po ovacích „Hoši děkujem“ udrželi druhé místo opravdu kluci z Černilova a třetí skončily Hradecký Fosy. Na moderování slavnostního vyhlášení v Bowling Baru se bohužel nemohl dostavit jak Leoš Mareš, tak ani Martin Dejdar a volba tedy padla na třetího nejlepšího možného kandidáta, a to Michala Solicha. Ten se své role zhostil profesionálně a za asistence své půvabné manželky vyhlásil pořadí všech týmů, jednotlivé trofeje a all-stars team. Naši úspěšnou sezonu potvrdil v trofejích Michal, jako vítěz kanadského bodování, nejlepší střelec a nejužitečnější hráč soutěže, Ondra se stal nejlepším nahrávačem, Radim získal ocenění pro nejvíce vychytaných vítězství a nejnižší procento obdržených branek. Svoji převahu jsme potvrdili v nominaci all-stars teamu, kde jsme měli hned čtyři zástupce. Do branky byl vybrán Jarda Pavel junior z Černilova, do obrany Jiřan s Liborem ze Zbrojovky a útok byl kompletně složen z našich třech kanonýrů – Michal, Ondra, Koubek. Ač pro nás sezona FLA 2009-2010 tímto skončila, další účasti na několika turnajích nás ještě čekají. A tak doufejme, že si dobré výsledky a současnou rozehranost a kvalitu schováme i na další akce a obohatíme třeba naše sbírky alespoň o nějakou z pohárových trofejí.

Tornados Hradec Králové - Spojené síly                    6:0

Skrovný (O. Špalek), Michal (O. Špalek), Dušek (O. Špalek), Bouz (Jakoubek), Bleha (Bouz), Skrovný (Dušek)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Martin Špalek, Josef Janeček, Lukáš Vodák, Jaroslav Hrůza - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Tomáš Bouz, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha.

Vyloučení : 0:1, bez využití

Hýsek

Konečná tabulka ligy Zápasy V R P Skóre Body
1. Tornados 33 26 5 2 116:29 83
2. Černilov 33 18 5 10 76:46 59
3. Hradecký Fosy 33 17 7 9 71:44 58
4. Zbrojovka 33 18 3 12 80:63 57
5. Spojené síly 33 17 6 10 80:60 57
6. Myšáci 33 17 5 11 85:75 56
7. Laviny 33 11 9 13 41:50 42
8. Kamikadze 33 10 9 14 64:60 39
9. Joker Team 33 10 4 19 60:91 34
10. Balíci z PPL 33 8 7 18 57:88 31
11. Sokol 33 7 2 24 58:129 23
12. Červen. Voda 33 7 2 24 45:95 23

8. KOLO -  Florbalové ligy amatérů - 24. 4. 2010

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode