Hradec Králové florbal team

6. KOLO FLA 2009-2010

27.02.2010 23:12

6. KOLO - Florbalová liga amatérů - 27. 2. 2010

Dietní kolo - víc bodů, než branek...

Už skládání sestavy na šesté kolo přineslo vedení nejednu bezesnou noc, horečné diskuze a zvyšování výdělků mobilních operátorů. Jarda coby Bořek stavitel se omluvil dostatečně dopředu, Tomáš se jel rekreovat do lázní a o omluvence Doktora se dá spekulovat:-) Prý si zlomil palec na ruce, což přes zavázanou ruku nemůžeme vyvrátit ani potvrdit, ale redakci se dostaly informace o jisté klauzuli mezi hráčem samotným a jeho bývalým týmem PPL. Vždyť ani minulého vzájemného zápasu se neúčastnil a v tomto kole nás stejný soupeř čekal dokonce dvakrát, plus naši středeční tréninkoví soupeři Myšáci. O účasti Jirky Krátošky také nebylo příliš jasno a po úterním telefonátu Michala, že je na víkend mobilizován do služby, to již vypadalo u Jiřana na první srdeční příhodu a turnaj pro sedm statečných, z toho jen v šesti lidech do pole. Do závěrečných bojů o titul to byla krásná vyhlídka. Jirka naštěstí účast záhy potvrdil, ale to příliš stále nic neřešilo, protože jsme v ten okamžik měly nabité defenzivní řady, ale chtělo to ještě někoho do útoku. Vedení onehdy prozíravě napsalo na soupisku Jirku Antoše z Patapufu a i díky tomu, že se tento tým bude účastnit v březnu 1. Ročníku Poháru FLA, přijal Jirka Antoš nabídku vyzkoušet si velké hřiště, hru v pěti lidech a detailně si očichat palubovku. Nakonec luxusně početnou sestavu ještě vylepšil i Michal, který byl buď na poslední chvíli demobilizován, nebo poslal do služby dvojníka.

22. zápas - Tornados - Balíci z PPL

Aby ale vše nebylo najednou bezproblémové, tak Jiřan zapomněl pro Jirku Antoše dres. Ale Doktor nás naštěstí přišel už od prvního zápasu podporovat ze střídačky a Jirka se stihl při nasazení prvního útoku akorát obléci do jeho dresu, který vzal náš zraněný bek s sebou. Nedalo se počítat, že dnes s Balíků vyklepeme v pohodě šest bodů a že se porazí sami. Už dlouho patří k nebezpečným soupeřům a po angažování několika zkušených, rychlých a dobře hrajících hokejbalistů kvalita týmu postupně stoupá. I když ne tolik bodově, jak si sami slibovali, ale herně stoprocentně. Rozhodčí opět na dnešní den stanovili přísný metr, snažili se dohlížet a pískat všechny nedovolené zákroky, byli autoritativní a nepřipustili žádné velké diskutování. Z mého pohledu byli dnes rozhodčí snad vůbec nejlepší a i díky jim nám pomáhají z FLAudělat více „florbalovější“ soutěž. A právě po jednom nenápadném sekání, kdy Koubek mohl zakončovat, zapískal rozhodčí trestné střílení. Koubek ani nehodlal zakončení přenechat nikomu jinému a nehodlal dát šanci ani brankáři. Z pomalé chůze poslal do volného místa přesnou střelu a nás uklidnil. Celkem pohodově a překvapivě snadno jsme hru kontrolovali a Michal se chtěl před známými hokejbalisty určitě předvést. Jednou vybojoval míček sám a skóroval a na 3:0 dával po Ondrově křížné přihrávce z rozehrávky. Soupeř pak v jeden okamžik nesouhlasil s výroky sudích a několik hráčů se do něj pustilo. Ten se ale nezalekl a svoji autoritu potvrdil jak vychovatel z pasťáku. I v oslabení Balíků vyloučil ještě další dva hráče a my dostali příležitost hrát dlouhou přesilovku 5 na 3. Jenže naše pohoda byla asi až přehnaná a předvedli jsme, jak se nevyplácí postavit na přesilovku sestavu, která ji prakticky nikdy nehraje. Ale vlastně jsme ani nikdy dvojnásobnou přesilovku nehráli ani netrénovali. Balíci se celkem v pohodě ubránili a my předvedli vtipné kabaretní vystoupení bez jediné střely, ne blíže jak na polovině hřiště. To nás celkem rozhodilo, v jednom z napadání za naší brankou Joska včas nerozehrál, a ač byl možná mírně faulován, jeden ze soupeřů mu za brankou míček vypíchl a Petr Vršinský skóre snížil. Do konce již mnoho času nezbývalo, náskok byl dostatečný a tak až na vyloučení Michala a Martina Hrbáče za vzájemné dohadování, jsme zápas v klidu dohráli k potřebným třem bodům.

Tornados Hradec Králové - Balíci z PPL                  3:1

Jakoubek z tr. stříl., Skrovný, Skrovný (O. Špalek) - Vršinský (Bílek)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Josef Janeček, Martin Špalek, Jirka Krátoška - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Tomáš Jakoubek - Ondra Dušek, Jirka Antoš.

Vyloučení : 1:5

Skrovný - Zeman, M. Hrbáč 2x, (všichni nesportovní chování), Buchta (hra bez hole), Bílek (sekání)

Využití : 0:0

23. zápas - Tornados - Myšáci Hradec Králové

Myšáci měli před letošní sezonou možná větší ambice, první pětice týmů má již značný náskok a od pomyslných sestupových vod je taktéž daleko. Proto se již můžou soustředit na co nejlepší umístění ve středu tabulky. I díky naším společným tréninkům se již snad ani nemůžeme překvapit, jsme na sebe dobře připraveni a zdravě nahecováni. Dala se tedy očekávat vyrovnaná bitva, ze které jsme chtěli i díky absenci myšího gólmana urvat tři body. Člověk, který se poprvé postaví do brány to má neskutečné obtížné. Jak bylo patrné i ze středečního tréninku, budeme muset na tvořivého centra „Maráčka“, zaskakujícího v brance, co nejvíce střílet a ono to tam padat bude. Jenže ejhle, tlak jsme si sice vytvářeli, stříleli jak na olympijském biatlonu, jenže asi s ohnutými hlavněmi. Střely létaly všude možně kolem branky, ostatní pokusy zablokovali obránci. Pak se podívali Myšáci na naši polovinu, Karlos rozehrál standardku na střed, Michal Solich se obtočil kolem Ondry, který si nedával pozor na hráče, jak sám podotkl, ale snažil se odehrát balonek. No a jediná střela v tomto zápase, směr naše branka, polechtala Radimovo mužství a proklouzla mu mezi nohama. A pak že by byl rád pod smrští dvaceti střel v zápase:-) Co naplat. Bušili jsme opět do soupeře a nakonec do pomyslné myší díry zaskóroval po perfektním blafáku náš myší zabiják Michal. S takto provedeným blafákem by měl co dělat i čistokrevný brankář. Jenže to bylo v tomto zápase všechno. Jediná střela na branku, ani ne snad chyba, ale malinkatá nedůslednost, skvěle chytající nováček a naše plonkové střelecké pokusy nám přinesly jen bod.

Tornados Hradec Králové - Myšáci Hradec Králové     1:1

Skrovný - Solich (Brejcha)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Josef Janeček, Martin Špalek, Jirka Krátoška - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Tomáš Jakoubek - Ondra Dušek, Jirka Antoš.

Vyloučení : 1:0

Antoš (hra hlavou)

Využití : 0:0

 24. zápas - Tornados - Balíci z PPL

Druhý duel proti Balíkům byl po zkušenostech z prvního dnešního zápasu prakticky vyrovnanou odvetou. PPLko se poučilo z častého vylučování, od úvodu začalo hrát zodpovědně, ještě s větší aktivitou, pozorně a důrazně bránilo a přecházelo do rychlých brejků. I my jsme věděli, že tentokrát budeme muset trpělivě čekat ze zabezpečené obrany a že se rychlý tříbrankový střelecký nášup z první půle úvodního zápasu již opakovat nebude. Při jednom ze závarů před naší brankou byl Martin lehce hákován a vytrhl „Špičovi“ hokejku. Ten do něj strčil a rozhodčí je správně oba poslal zchladit na trestnou lavici. Trpělivě jsme hráli dále, až nakonec vymyslel Joska Janeček chytrý oblouček přes zahuštěný střed hřiště na Michala, ten si pohotově míček zpracoval a propálil soupeřova gólmana. Skóre 1:0 nám stačilo, nebylo nutné bláznit do dalších útočných výpadů, ale především se soustředit na obranu a pomoci Radimovi s čistým kontem. Hráč v černém dresu s číslem 32 byl dnes opravdu před naší brankou nebezpečný. "Špiča" se opět obtočil do dalšího střeleckého pokusu, tentokrát kolem Jiřana, ale ten mu na poslední chvíli alespoň stihl přidržet svojí hokejkou jeho střelecké náčiní. Jenže pravidla jsou ve florbalu neúprosná a tak si šel za katr posedět Jiřan. Oslabení naše čtyřka sehrála bez zaváhání, a když se po odpykání trestu Jiřan vrhl napadat na soupeřovu půlku, Michal jej již téměř vyděšeně opět stahoval do obrany. Jenže u levého mantinelu jeden ze soupeřových beků před řítící se sedmdesáttrojkou udělal chybu, Jiřan mu vzal balonek, přeběhl před bránu a pod víko zavěsil pojistku na 2:0. Další potřebné tři body byly v pomyslné krabičce, opět jsme ukrojili více z konce sezony a přidali nenápadné další dva bodíky na soupeře. V tomto kole pro změnu překvapivě pohořely Spojené síly, oproti tomu se zase vzchopily Fosy a uhráli celkem 10 bodů a do první čtyřky se dotáhla mocně finišující Liborova Zbrojovka, která momentálně válcuje soupeře a vyhrála všech deset posledních zápasů.

Tornados Hradec Králové - Balíci z PPL                  2:0

Skrovný (Janeček), Zedka 

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Josef Janeček, Martin Špalek, Jirka Krátoška - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Tomáš Jakoubek - Ondra Dušek, Jirka Antoš.

Vyloučení : 2:1

M. Špalek (hrubost), Zedka (blokování hole) - Špičan (hrubost)

Využití : 0:0

DOHRÁVKA 6. kola - 3. 3. 2010 - HALA TŘEBEŠ

25. zápas - Tornados - Laviny Hradec Králové

Středeční dohrávka v Třebši nám dávala jedinečnou šanci využít proti Lavinám známé tréninkové palubovky a přidat další tři body k náskoku, které by nám v cifře 11 dodaly opět o něco více klidu před posledními dvěma koly. Absence Josky a Jirky Krátošky v obraně si vyžádala přesun našeho nejvšestrannějšího veterána s číslem 74 do defenzivních řad. Koubek se tomu ale asi na poslední chvíli chtěl ještě vyhnout, zapomněl si doma radši i boty a nepořídil si zatím ani novou hokejku. Vyrazil tedy opět se svojí první soutěžní florbalkou, už se značně uvolněnými šroubky, kterou jsme již překřtili na tyč k rajčatům nebo babiččinu hůl :-) Po obutí Michalových bot jsme se ještě chvíli strachovali, jestli ho boty nebudou omylem vytahovat až k soupeřově brance, ale Koubek svoji roli zastal jako profík. Laviny, jak jinak než se svým skvělým Kamilem „Maxem“ Polákem v bráně, utvořili kompaktní pětici pokrývající střední pásmo a při našich rozehrávkách se všichni stahovali až na svoji polovinu, přistupovali rychle k našim hráčům a snažili se vyrážet do brejků. Při jedné takové akci, kdy ani nedošlo k přečíslení, vypustil Pavel Macola ze střední vzdálenosti svůj pokus. Balonek mírně zaplaval, Radim si na něj rukou sice sáhl, ale bílá děrovaná potvora skončila za jeho zády. Radim svůj zákrok později sebekriticky ohodnotil a vypsal inzerát na pytel brambor. Ten už jsme sehnali a pokud ho i naplníme, zkusíme ho nasadit do příštího zápasu, kdy se mohou rozšířit soupisky :-) Rozhodčí pak Koubkovi sečetli více zákroků a počkali si na jeho sekání, po kterém si již šel sednout na trestnou lavici. Po chvíli, co se vrátil zpátky do hry, se zbavil na půlce jednoho ze soupeřů, milimetrovým křížným pasem přes polovinu soupeře našel Tomáše Bouze, který se z první nádherně opřel do střely a skvělým zásahem vyhnal všechny pavouky ze sítě a srovnal – naštěstí brzy po inkasované brance. Ve druhé půli zápasu se Laviny téměř nedostali za polovinu, jenže náš tlak sice přinášel optickou převahu, ale spousta střel byla zablokována a slibné pokusy pochytal Maxík. Hráči soupeře zodpovědně a včas přistupovali k našim hráčům, my útočili převážně staticky, nesnažili se rozhýbat obranu rychlým pohybem a mnoho balonků jen nahazovali obloukem do útočného pásma. Kluci z Lavin bránili skvěle, rozhodčí všechny zákroky viděli a jako nedovolené je neposoudili a my z tlaku více jak jednu branku nevytěžili. Ale i jeden bodík opět náš účet navýšil, protože Fosy v další dohrávce podlehli Myšákům těsně 2:1.

Tornados Hradec Králové - Laviny Hradec Králové        1:1

Bouz (Jakoubek) - Macola

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Martin Špalek, Tomáš Jakoubek - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Tomáš Bouz, Jarda Hrůza.

Vyloučení : 1:0

Jakoubek (sekání)

Využití : 0:0

 

Průběžná tabulka Zápasy V R P Skóre Body
1. Tornados 25 18 5 2 79:21 59
2. Hradecký Fosy 26 15 5 6 57:30 50
3. Spojené síly 25 15 3 7 63:39 48
4. Zbrojovka 26 15 2 9 67:52 47
5. Černilov 25 13 4 8 49:32 43
6. Myšáci 25 11 3 11 58:58 36
7. Laviny 26 8 7 11 28:40 31
8. Joker Team 24 8 2 14 40:59 26
9. Kamikadze 24 6 7 11 49:46 25
10. Balíci z PPL 25 6 4 15 39:63 22
11. Sokol 25 7 1 17 46:97 22
12. Červen. Voda 24 6 1 17 31:66 19

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode