Hradec Králové florbal team

7. Turnaj florbalové ligy amatérů

02.05.2009 20:26

Předposlední květnová bitva, soupeřů ubývá, sil není na rozdávání....

 

S posíleným sebevědomím po náročném florbalovém víkendu a herním oddychu jsme se vydali opět do Předměřic, abychom definitivně potvrdili naši pozici nejlepšího týmu prvního ročníku FLA.

Cesta tímto turnajem však nebyla nijak jednoduchá, neboť jsme na začátku sčítali pouze ztráty. Ve čtvrtek se z turnaje odhlásil tým Třebechovic a nám tak ve skupině zbyly pouze 3 soupeři. Bylo tedy jasné, že všechny týmy nakouknou do play-off, ale nerozhodí nás to a nebude znát malé zápasové vytížení? Aby toho nebylo málo, Martin musel během dopoledne ještě plnit pracovní povinnosti a při neúčasti Jirky Krátošky jsme měli pouze dva obránce, - Jiřana a Koubka. Rozhodnutí, kdo bude třetím do party, nebylo nijak jednoduché, ale vzhledem k omezeným možnostem na přestupovém trhu nakonec vedení týmu usoudilo, že vzniklý problém se vyřeší z vlastních zdrojů a do obrany se stáhnul Ondra.

Při příjezdu do Předměřic jsme zjistili, že se již opět nepodařilo delegovat rozhodčí Čfbu a zápasy si tak budeme pískat sami mezi sebou. Nutno podotknout, že tentokráte to nebyla organizační chyba, ale rozhodčí a svaz neprojevili zájem o pískání naší soutěže.

V čase 9:15 jsme tedy poprvé vyběhli na palubovku a postavili se týmu Balíci z PPL. Tento tým se přiměřeně k narůstající soupisce zlepšuje a utkání proti němu již nejsou tak jednoznačnou záležitosti. Přes počáteční těžkosti s pohybem a hledáním optimálního rytmu, jsme po půlce zápasu tempo hry ovládli a poměrně s přehledem si došli k vítězství 2:0, když oba zásahy zaznamenal náš obávaný „kanonýr“ Michal.

Po pěti zápasové pauze jsme nastoupili k druhému utkání ve skupině. Tým Sokola Předměřice se na posledním turnaji prezentoval zlepšeným výkonem, kterým se mu podařilo získat 3 místo. Tušili jsme, že nás rozhodně nebude čekat lehký zápas. Počáteční oťukávání jsme rychle ukončili, kdy se po kombinační akci trefil z pravé strany Tomáš Bouz a zajistil nám vedení. Jeho příkladu brzy následoval i Michal a utkání jsme opět pokojně kontrolovali. Pojistku v podobě třetí branky přidal v závěru po rychlém výpadu a skvěle načasované přihrávce od Jardy, Ondra a my jsme již věděli, že o prvenství ve skupině budeme hrát s Myšáky.

Taktika před zápasem byla jasná, spolehnout se na zodpovědnou defenzívu a využívat jakékoliv mezírky v obraně soupeře k rychlým výpadům. Co jsme si řekli, se nám však nepodařilo opět dodržet. Přečíslení čtyř proti dvěma se Koubek snažil vyřešit kličkou, leč pro nás neúspěšně a rychlý kontr na druhé straně dopadl z pohledu Myšáků podstatně lépe. Brejcha se křížnou střelou nemýlil a Radim na turnaji inkasoval první gól, aniž by si sáhl pořádně na míček. Přes chvilkové zklamání jsme se dokázali brzy vzchopit díky Jardovi. Ten nejprve dobře operoval na hranici brankoviště a ve druhém případě umně využil Ondrovi nabídky. V tuto chvíli to vypadalo, že si vedení 2:1 pohlídáme a nepřipustíme žádné další drama. Stal se však opak. U jasného míčku se Jiřan seběhl s Jardou a tak dlouho si dávali přednost, až míček nepočkal a propadl za jejich záda a Myšáci nabídnutou výhodou nepohrdli. Prokšík se zjevil sám před Radimem a střelou mezi betony stanovil remízový stav. Další naše snahy o změnu výsledku nebyly úspěšné a tak jsme se v tomto utkání rozešli smírně.

Při shodném vzájemném zápase, skóre a brankovému poměru mohl o vítězi skupiny rozhodnout pouze los a ten toto místo přisoudil Myšákům a nám tým Joker Team Jaroměř do play-off.

Oranžoví hoši z Jaroměře, posílení vítězstvím 7:0 nad Sokolem Předměřice junioři v základní skupině, rozhodně nevypadali před čtvrtfinálovým duelem s námi nijak odevzdaně. Naši obranu však již posílil Martin a Ondra se mohl přesunout dopředu, čímž jsme získali na důrazu před vlastní brankou a šikovnosti na půli soupeře. Ráz čtvrtfinále po náznacích šancí určila Koubkova gólová rána. Tušili jsme, že Joker Team tento výsledek jen tak nezvrátí. Po dalších zásazích Michala a Jardy jsme celkem jasně kontrolovali postup do semifinále.

V boji o finále nás čekal tým Laviny Hradec Králové. Tento turnaj zastihl Laviny v dobré formě a před semifinálovým bojem stále na jejich kontě obdržených branek svítila nula. A že je jejich obrana více než dobrá se záhy potvrdilo. Jen těžko jsme hledali cestu k jejich brance, a když už, tak byl brankář bezchybný. Navíc se Lavinám podařilo využít nenápadný brejk ke vstřelení rozdílové branky. Prohrávali jsme 0:1 a byli na pokraji vyřazení. V tento moment se však projevila Koubkova geniálnost. Vyměnil si pozici s Ondrou a začali se dít věci. Nejprve připravil pozici pro Jiřana, který využil volného prostoru ke smrtící střele, která snad dokonce už měla gólové parametry, ale pro jistotu ji Tomáš Bouz znovu uklidil do sítě, aby o chvíli později svoji obratností zamotal hlavu obráncům a před brankou našel volného Jardu, který uklidil taktéž míček do svatyně Lavin. Během necelých dvou minut jsme otočili utkání a v hektickém závěru si tento stav pohlídali.

V boji o zlato nás tak čekala poslední překážka a to tým Myšáků. Taktický plán byl opět stejný a opět se nám ho nepodařilo dodržet. Začali jsme dobře, ale větší šance nepřicházeli. Stejné to bylo i ze strany Myšáků. Zhruba v půlce utkání se hra započala neorganizovaně přelévat ze strany na stranu a střelecký pokus jednoho z Myšáků byl úspěšný. Zapli jsme ještě na vyšší obrátky, ale branka „myšicek“ byla pro nás zakletá a když už prošel střelecký pokus přes organizovanou obranu, tak jej s jistotou schoval do svých dlaní brankář. Čas se krátil a vteřiny utíkali rychleji a rychleji. Vysvobození přišlo až v posledních sekundách. Martin, který naskočil za Radima do hry při power-play si neohroženě stoupl před branku a umožnil nám tak ještě více vystupňovat tlak v útočném pásmu. V jednom z posledních útoků Ondra u mantinelu získal metr náskoku, podíval se a křížným pasem našel Koubka, klička do backhandu, střela a…branka, vyrovnáno!!! Radostně jsme naskákali na Koubka a zodpovědně dohráli zbylých 10 sekund utkání.

Následovalo dvouminutové prodloužení a my do něj postavili to nejlepší, co jsme měli - Michal – Ondra – Tomáš a Jiřan s Koubkem. Přes naši počáteční snahu jsme byli po půlce prodloužení přikování do vlastního obranného pásma a nedařilo se nám vysvobodit, tak dlouho jsme si hráli s ohněm, až přišel trest. V čase 1:50 po rychlé rozehrávce a zmatcích na brankovišti se míček odrazil k volnému Brejchovi, který tento zápas svoji střelou ukončil...

 

Výsledky ve skupině A :

Tornados Hradec Králové - Balíci z PPL Hradec Králové 2:0
Michal Skrovný 2  
Tornados Hradec Králové - Sokol Předměřice 3:0
Tomáš Bouz, Michal Skrovný, Ondra Špalek  
Tornados Hradec Králové - Myšáci Hradec Králové  2:2
Jarda Bleha 2 - Karel Brejcha, Pavel Prokšík  

 Čtvrtfinále:

Tornados Hradec Králové - Joker Team Jaroměř 3:0
Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha, Michal Skrovný  

 Semifinále:

Tornados Hradec Králové - Laviny Hradec Králové 2:1
Tomáš Bouz, Jarda Bleha - Michal Marek  

 FINÁLE:

Tornados Hradec Králové - Myšáci Hradec Králové  1:2
Tomáš Jakoubek - Jan Pirkl, Karel Brejcha                  v prodl.

 

Tornados - branky na 7. turnaji

Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 6 4
Jarda Bleha 6 4
Tomáš Bouz 6 2
Tomáš Jakoubek 6 2
Ondra Špalek 6 1

 Střelecká tabulka po 7. turnaji

Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 49 51
Ondřej Špalek 47 30
Milan Hajn 10 13
Jarda Bleha 40 12
Tomáš Jakoubek 43 12
Tomáš Bouz 32 10
Jirka Zedka 49 10
Ondra Dušek 48 8
Martin Špalek 37 5
Jiří Krátoška 21 4
Lukáš Vodák 8 2

Pořadí týmů na 7. turnaji:

Tým Body
1. Myšáci Hradec Králové 13
2. Tornados Hradec Králové 11
3. Laviny Hradec Králové 9
4. Kanci Smiřice 7
5. Joker Team Jaroměř 6
6. Spojené síly Hradec Králové 5
7. Sokol Předměřice 4
8. Balíci z PPL 3
9. Sokol Předměřice junioři 2

 Pořadí týmů po 7. turnaji:

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 89
2. Kanci Smiřice 66
3. Laviny Hradec Králové 59
4. Myšáci Hradec Králové 58
5. Spojené síly Hradec Králové 56
6. Sokol Předměřice 42
7. Joker Team Jaroměř 35
8. Třebechovice 33
9. Balíci z PPL 23
10. Bowling Bar Předměřice 19
11. Sokol Předměřice junioři 17

 Květen 2009, Předměřice, závěrečná ofenziva na řece Labe - členové T roty 

„Tornados“ 1. praporu 3. brigády 7. výsadkové divize, přezdívaní „modrá trika“

svobodník Martin Špalek – podpůrná palba a spojař

poručík Radim Špalek – týlové zabezpečení, zbrojíř, fotograf

kapitán Jiří Zedka – velitel a návodčí roty, štáb praporu, podpůrná palba

svobodník Ondřej Dušek – průzkumník a pyrotechnik

praporčík Tomáš Bouz – přepadový střelec a logistik

major Richard „Dick“ Winters – velitel praporu

poručík Ondřej Špalek – zástupce velitele roty, muniční zásobovač, stratég

svobodník Jaroslav Bleha – průzkumník, spojař a liniový záškodník

praporčík Tomáš Jakoubek – podpůrný odstřelovač, kulometčík

svobodník Jiří Krátoška – podpůrná palba a zdravotník

poručík Michal Skrovný – odstřelovač, přepadový střelec

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode