Hradec Králové florbal team

6. Turnaj florbalové ligy amatérů

28.03.2009 21:00

 „SPARTSKÝ“ DOUBLE

6. turnaj Florbalové ligy amatérů nám dle výsledků z předchozího klání přisoudil lehčí skupinu s 5 týmy. Před samotným zahájením se však podmínky pro všechny účastníky srovnaly a to díky odstoupení mužstva Bowling baru z celé soutěže. První zápas nás dle rozpisu měl čekat až po 9h a díky technickým problémům došlo ještě k jeho dalšímu posunutí.

Mírně nervózní z tohoto zdržení jsme nastupovali proti Joker Team Jaroměř. Velmi nevyzpytatelný tým z Jaroměře rozhodně nebyl na úvod jednoduchým soupeřem. Možná díky naší lehkovážnosti, či vynechání pravidelného pátečního předzápasového tréninku, jsme na hřišti působili velmi ospalým dojmem. Náš nevýrazný projev ještě více podpořil Koubek, který po vzoru fotbalových obránců odhlavičkovával nahozený míček z našeho pásma. Bohužel pro nás a pro Koubka rozhodčí neměli pochopení pro toto fotbalové pravidlo a poslali Koubka nemilosrdně na trestnou lavici. Joker team však s touto šancí naštěstí nenaložil nijak zvlášť dobře a my jsme se snad i díky tomu dostali více do utkání. Narůstající převahu ke konci zápasu dvakrát zúročil Michal a připsali jsme si úvodní vítězství.

Druhé utkání bylo velmi podobné tomu předchozímu. Proti oslabenému týmu Myšáků jsme nastupovali v dobrém rozpoložení, ale již první minuty utkání nám potvrdily, že ani tento zápas nebude patřit do kategorie jednoduchých. Neustále jsme se tlačili do zakončení, ale finální přihrávka nám vázla. Nerozhodný stav utkání se nám podařilo opět zlomit až ke konci. Napoprvé ještě Myšáci dokázali odolat zmatkům ve své obraně, kdy se míček pokoušeli za záda brankáře postupně dostat Ondra, Chuck a Milan Hajn. Napodruhé už tak úspěšní nebyli. Koubek vzal na sebe zodpovědnost a po rychlém uvolnění našel u vzdálenější tyčky číhajícího Michala, pro kterého už nebylo těžké doklepnout míček za brankovou čáru.

Ve třetím utkání skupiny byl naším protivníkem tým Třebechovic. Další z nevyzpytatelných týmů, který hraje podle toho, jak se hráči vyspí. Nyní již řádně probuzení jsme se do svého soupeře zakousli a snažili se utkání co nejdříve rozhodnout. Nutno podotknout, že jako v předchozích utkáních i nyní kombinace poněkud vázla a tak nám k první brance v utkání musela dopomoci protivníkova chyba. Špatnou rozehrávku zachytil Ondra a vzhledem ke své střelecké „potenci“ nekoukal doleva doprava a rychle vyslal míček na branku Třebechovic - 1:0. Když o chvíli později zaznamenal branku i Milan Hajn, odpor Třebechovic se stal symbolickým. V závěru odmítl svoji druhou branku v utkání Ondra, který po krásné přihrávce od Koubka stál tváři v tvář brankáři. Neproměnění této šance jej však tolik mrzet nemuselo, neboť vyražený míček vrátil Milan Hajn potřetí v tomto utkání do síťky.

Poslední utkání skupiny bylo zároveň bojem o prvním místo a získání výhodného postavení do play-off. Posílený tým Sokolu Předměřice se na tomto turnaji prezentoval velmi kvalitními výkony a tak jsme tušili, že nás nečeká jednoduché utkání. Nad všemi hráči z týmu soupeře nejvíce vynikal brankář, který ve fotbalových rukavicích neohroženě čelil atakům soupeře. O jeho kvalitách jsme měli možnost se záhy sami přesvědčit. Brzy po rozehrání se dostal k míčku Ondra a ze své střelecké parkety neomylně zamířil mezi tři tyče. Někteří jedinci z týmu už radostí zvedali ruce, leč pravá brankářova noha byla proti a efektivně vykopla míček mimo branku. Nadále jsme se snažili aktivně ohrožovat branku Sokolu a krýt jejich případné ataky. Naše snaha byla nakonec odměněna, když se o branky podělili Michal s Milanem, pro něhož to bylo čtvrté a poslední utkání, které tento den v dresu Tornados odehrál. 

Bez inkasované branky jsme tak postoupili z prvního místa do čtvrtfinále, kde nás čekali Laviny Hradec Králové. Kluci z Lavin nejevili tolik nadšení ze vzájemného utkání jako my. Tušili jsme, že budeme favority, ale vyřazovací boje jsou velmi nevyzpytatelné, stačí jedna branka, jedna špatná nahrávka a vše může být jinak.

Že se jedná o nejdůležitější zápas turnaje, který dělí týmy na úspěšné a neúspěšné bylo poznat od úvodního bully. Obrany dominovaly nad útokem a oba týmy vycházely ze zajištěného obraného pásma. Místy se hráči na palubovce pohybovali pouze krokem. Směr celému utkání nasadila až nenápadná akce bratří Špalků. Ondra od levého mantinelu vyvážel míček na střed, posunul ho za sebe na Martina, který měl před sebou několik metrů volného místa. Nevystřelil tedy hned, ale potáhl celou akci ještě o něco blíže k bráně soupeře. V tento okamžik se projevily hodiny a hodiny tvrdé práce, trénování střelby a rychlosti švihu. Ukrytou střelou ve změti těl překvapil brankáře Lavin a míček zapadl přesně do spodního rohu branky. Ujali jsme se vedení 1:0 a kontrolovali utkání. Největší šance Lavin přišla po naší chybičce v defenzivě, ale spolehlivý Radim byl na svém místě a střelu mířící do dolního rohu branky schoval mezi svými betony.

Semifinálovým protivníkem byl tým Spojených sil, který nám na posledním turnaji uštědřil finálovou lekci. K utkání jsme se tedy snažili nastoupit co nejvíce zodpovědně. Do karet nám také nahrál rychlý gól do jejich sítě. Koubkovu ránu brankář neudržel a než se zorientoval, kde že má míček, mohl ho již lovit ze sítě. Ondra nám svoji dorážkou zařídil vedení. Opět to vypadalo, že utkání sehrajeme na jednu branku, ale nestalo se tak. Od zadního mantinelu jsme špatně rozehráli a míček se tak dostal v předbrankovém prostoru na hole Spojených sil. První ránu obrana ještě zablokovala, ale míček se odrazil na druhou stranu k dalšímu volnému hráči, který střelou mezi betony nedal přesunujícímu se Radimovi šanci a ukončil jeho více jak 60ti minutovou neprůstřelnost na turnaji - 1:1. Vyrovnávací branka přinesla lehkou nervozitu na naše hole, ale nadále jsme se snažili být aktivní a pozorní směrem dozadu. V možná klíčovém okamžiku vychytal nejlepšího střelce hostí Moravce v samostatném nájezdu pohotovým zákrokem Radim a tak se nakonec naše mírná převaha převtělila i ve vedoucí gól, který zaznamenal důrazný Michal a posunul nás opět do finálového klání.

V něm nás čekali Kanci Smiřice. Obrazně řečeno můžeme říci, že to byl boj sedmi statečných na každé straně, tolik hráčů do pole měl každý tým na své střídačce. I když se jednalo o finále, byla znát celková únava z předešlých bojů. I v tento okamžik však dokázali Tornados vytáhnout tajný trumf. Mohutné povzbuzování děvčat s partnerského klubu SK Rubena Náchod nejenže ohromilo Kance, ale hráčům Tornados vlilo do žil novou krev a na hřišti to bylo znát. Každý, kdo čekal úpornou bitvu, musel být brzo zklamán, neboť na hřišti dominovalo jenom jedno mužstvo. Rychlá kombinační akce po ose Koubek – Michal – Ondra, znamenala branku do odkryté svatyně Kanců a vedení 1:0. O chvíli později se mezi střelce zapsal Michal a v dalším střídání zvýšil na 3:0. Jedinou finálovou komplikací bylo snížení Kanců na 3:1, ale jejich naději definitivně zlomil Ondra, který z prostoru mezi kruhy trefil přesně a vyhnal všechny pavouky z brány. Skvěle zvládnutou taktikou jsme nepustili Kance do žádné další šance a naopak jsme sami své vedení navýšili. Martin si naběhl dopředu na křížnou přihrávku a přehodil brankáře Kanců - 5:1. Za mohutného aplausu a odpočítání posledních 10 sekund přihlížejícím fanklubem jsme si tak dokráčeli pro čtvrté turnajové vítězství……

Týden po „Spartské“ bitvě u Thermopyl, pardon Všestar si tak Tornados zatím nejlepším kolektivním výkonem v FLA dokráčeli pro ceněný „double.“

 

Výsledky ve skupině B :

Tornados Hradec Králové - Joker Team Jaroměř 2:0
Michal Skrovný 2  
Myšáci Hradec Králové - Tornados Hradec Králové 0:1
Michal Skrovný  
Tornados Hradec Králové - Třebechovice 3:0
Ondra Špalek, Milan Hajn 2  
Sokol Předměřice - Tornados Hradec Králové 0:2
Michal Skrovný, Milan Hajn  

 Čtvrtfinále:

Tornados Hradec Králové - Laviny Hradec Králové 1:0
Martin Špalek  

 Semifinále:

Tornados Hradec Králové - Spojené síly Hradec Králové 2:1
Ondra Špalek, Michal Skrovný - Štefan Hrunka                             

 FINÁLE:

Kanci Smiřice - Tornados Hradec Králové 1:5
Ježek - Ondra Špalek 2, Michal Skrovný 2, Martin Špalek    

 

Tornados - branky na 6. turnaji

Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 7 7
Ondra Špalek 7 4
Milan Hajn 4 3
Martin Špalek 7 2

 Střelecká tabulka po 6. turnaji

Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 43 47
Ondřej Špalek 41 29
Milan Hajn 10 13
Tomáš Jakoubek 37 10
Jirka Zedka 43 10
Tomáš Bouz 26 8
Jarda Bleha 34 8
Ondra Dušek 42 8
Martin Špalek 34 5
Jiří Krátoška 21 4
Lukáš Vodák 8 2

Pořadí týmů na 6. turnaji:

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 14
2. Kanci Smiřice 12
3. Sokol Předměřice 10
4. Spojené síly Hradec Králové 8
5. The Menti Hradec Králové 7
6. Joker Team Jaroměř 6
7. Myšáci Hradec Králové 5
8. Laviny Hradec Králové 4
9. Třebechovice 3
10. Sokol Předměřice junioři 2

 Pořadí týmů po 6. turnaji:

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 78
2. Kanci Smiřice 59
3. Spojené síly Hradec Králové 51
4. Laviny Hradec Králové 50
5. Myšáci Hradec Králové 45
6. Sokol Předměřice 38
7. Třebechovice 33
8. Joker Team Jaroměř 29
9. The Menti Hradec Králové 20
10. Bowling Bar Předměřice 19
11. Sokol Předměřice junioři 15

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode