Hradec Králové florbal team

5. Turnaj florbalové ligy amatérů

28.02.2009 23:00

I stříbro nás vede k vytouženému cíli....

S vědomím, že nás čeká podle rozlosování nejtěžší turnaj FLA, nebo minimálně základní skupina „smrti“, jsme se zodpovědně připravovali na sobotu 28. února. Poslední dny před turnajem byly kromě ladění té nejoptimálnější formy podřízeny i hledání optimálního složení týmu. O absenci Jirky Krátošky jsme věděli dlouho dopředu. Na poslední chvíli se však turnaje nemohl zúčastnit ještě ani Jarda Bleha a Tomáš Bouz a tak vedení mužstva bylo nuceno malinko zaimprovizovat. Telefony zvonily, agenti hráčů se předháněli a GM měl z telefonování otlačené ucho. Do obrany jsme nakonec angažovali hokejbalem prověřeného Lukáše Vodáka, jež vždy překvapoval svým skvělým přehledem, kterým nahrazoval svoji nepříliš závratnou rychlost. V útoku se představil Erik Svatoš, který opět udivoval divačky turnaje svojí dokonalou vizáží a skvěle opáleným tělem, za které by se nestyděla ani Halle Berry. Dokonce i na fotografování se nezbavil svého módního doplňku v podobě zelené mikiny.

S dostatečným časovým předstihem jsme dorazili do Předměřické haly. Nestačili jsme si ani sundat boty a již jsme díky místnímu hlasateli věděli, že rozhodčí nedorazili a s pískáním to bude takové všelijaké. Na apely, ať se z každého týmu přihlásí dobrovolníci na pískání, nebylo reagováno a tak se vedoucí turnaje rozhodl vybrat tři „dobrovolníky“ z prvních tří týmů ligového pořadí. Agilní Myšáci, ač byli až čtvrtí, nominovali ze svých řad také jednoho sudího a tak si třetí Laviny mnuly ruce a soustředily se na výkon.

Naše představy a očekávání kvalitních a vyrovnaných zápasů se naplnily hned v prvním klání, které jsme sehráli s nevyzpytatelným týmem Lavin. Snažili jsme se jej rozhodnout co nejdříve, ale souhra nám poněkud vázla. Přesto jsme po několika náznacích uspěli. Míček se po ose bratří Špalků a za spolupráce brankáře Lavin odrazil před osamoceného Michala. Pro něj již nebyl problém balonek dopravit za brankovou čáru. Vše vypadlo hned veseleji, ale další pokračování nám ukázalo, že nic není tak jednoduché, jak se zdá. Zbytečná Ondrova ztráta při pokusu o rozehrávku znamenala vyrovnání na 1:1 a my jsme dostali první varování. S blížícím se koncem zápasu se ukázala naše herní převaha a vyzrálost. Ani Laviny se nevyhnuly zbytečné ztrátě při své rozehrávce a bleskový výpad zakončil Ondra povedeným blafákem. Vítězství potvrdil ještě Tomáš Jakoubek a nás čekal další zápas. V přestávkách mezi zápasy se Jirka s Koubkem stávali nekompromisními sudími, hýřícími autoritou a nesmlouvavostí. Výjimečně ukazujíc při rozehrávkách každý na opačné strany jistě nebylo nesouladem v jejich rozhodování, ale pravděpodobně rozcvičkou na další zápasy.

Druhé utkání proti týmu ze spodní části tabulky nemělo být pro náš rozehraný tým problémem. Přes papírové předpoklady jsme se však s The Menti (mějme úctu k soupeři a nesnažme se vyslovovat „dementi“:-)) dlouho trápili za stavu 0:0. Až rychlé údery Michala přinesly klid na naše hokejky a závěrečná parádní pojistka Lukáše Vodáka zápas rozhodla. Na jeho premiérový zásah pohotově a vychytrale reagoval Radim, že se zápisné v týmu skládá buď z basy šampaňského, nebo jiného alkoholu v podobně skromném duchu. Ke konci zápasu ještě Jirka, s jeho „klidem“ vlastním, málem jednoho ze soupeřů zakousl, když dostal ještě s výsměchem sekyru přes prsty. Povinné vítězství jsme tedy získali, ale předvedenou hrou jsme určitě nijak nepřekvapili, zvláště před následujícím utkáním.

Tím byl duel proti Myšákům - zřejmě nejprestižnější match skupiny. Po počátečním taktizování se naplno projevila herní vyzrálost Lukáše Vodáka. Tomu se povedenou kličkou podařilo uvolnit a nebýt výstavního hokejového bodyčeku jednoho z obránců Myšáků, mohl třeba slavit další branku v dresu Tornados. S nabídnutou přesilovkou jsme však naložili velmi bídně. Podivné vyhození nikým neatakovaného Jirky Zedky, připomínající spíše centr na hlavičku a ještě mimo plochu, inspirovalo Michala k chycení balonku rukou a přátelského vrácení do hry, ale rozhodčí pro tento projev fair-play neměl pochopení a Michal tak směřoval na lavici hanby. Z té po chvíli naskočil zpět do hry ztrestaný obránce Myšáků a využil našeho špatného rozestavení. Chopil se míčku, který mu přijel před hokejku a po třech rychlých krocích se mocně rozmáchl a z bekhendové strany do něj udeřil. Nepříliš umístěná střela si našla cestu mezi nohami bránících hráčů a pod padajícím, lehajícím či zasahujícím Radimem zapadla do síťky. Prohrávali jsme 0:1, ale nemínili jsme se vzdát. Náš závěrečný tlak ještě umocnila power-play. Obléhání branky Myšáků, však kýžené vyrovnání nepřineslo, naopak si ještě jeden míček našel cestu do naší opuštěné klece, kdy přes polovinu hřiště skóroval aktivní Pavel Prokšík.

Čtvrtým zápasem skupiny bylo utkání proti Spojeným silám. Rozhodující náskok při cestě za vítězstvím jsme si vypracovali už během první minuty. Okamžitá rozehrávka po vhození a bleskové zakončení Michala znamenalo naše vedení 1:0 již v 7 sekundě zápasu! Vývoj utkání jsme nadále bez problémů kontrolovali. Dalšími brankami Jirky Zedky a Michala jsme se postarali o bezproblémový průběh klání, který byl jednou poskvrněn, když se Spojeným silám podařilo snížit na 3:1.

Poslední utkání skupiny proti juniorům ze Sokolu Předměřice mělo jenom doladit naši formu před čtvrtfinálovými boji. Každé utkání se začíná za stavu 0:0, ale my jsme tento match záhy proměnili v exhibici spojenou s „vražděním neviňátek“. Brzy bylo skóre 4:0 a dále narůstalo. Nejvíce se činil Michal Skrovný, který zaznamenal 4 zásahy, celou třetinu ze svých branek na turnaji. I díky tomuto individuálnímu přídělu se při zapisování časomíra přepsala na čtyři branky pro nějakého „Skromného“. Když si v závěru zvedl střelecké sebevědomí i dnes mírně frustrovaný Ondra, mohli jsme jít se vzpřímenou hlavou do dalších bojů…

Ve čtvrtfinále nás nečekal nikdo jiný než Bowling Bar, náš oblíbený a častý soupeř na toto 1. kolo play-off. „Kuželkáři“ nastoupili oproti minulým turnajům v pozměněné sestavě. Opět jsme očekávali tuhou bitvu, ale v půlce utkání jsme vedli 3:0 a drama z posledního vzájemného utkání se neopakovalo. Při jednom z úniků od půlky hřiště byl Jirka před samotným brankářem faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jirka ho chtěl pro vyrovnání dluhu věnovat Koubkovi, ale ten ho přenechal zatím na turnaji neskórujícímu Chuckovi. Ondra „Chuck“ Dušek si střelou do horní části branky vychutnal brankáře a zvýšil na 4:0. Závěrečný účet zněl 5:1 v náš prospěch a semifinálovou výzvou se pro nás stala odveta proti Myšákům.

Do utkání jsme nastoupili koncentrovaně s vědomím, že porážka ze skupiny se nesmí opakovat. Od úvodních minut se zápas odehrával ve vysokém tempu a útočné akce se přelévaly ze strany na stranu. Obě mužstva se pokoušela o střelbu z jakéhokoliv místa, alespoň jen trochu vhodného, ale brankáři si moc zákroků nepřipisovali. Pozorné obrany, totiž většinu střel zablokovaly a někdy se proti střelci vrhali i dva hráči najednou. Skóre utkání tak otevřela až nenápadná střela Lukáše Vodáka, která si skryta mezi nohami útočících hráčů našla cestu až mezi chrániče brankáře a míček se zastavil v síťce. Branka utkání ještě více pomohla a výkony týmů gradovaly. Nápor Myšáků se stupňoval a my jsme odolávali za cenu všech dovolených i nedovolených prostředků. Navíc jsem již v této chvíli hráli oslabeni o Koubka, který byl nucen zamířit na ošetření s rozraženým rtem po inkasovaném úderu loktem do tváře. Při jedné standartní situaci jsme byli nuceni postavit obranný val až na samé hranici brankoviště. Jirka Zedka se však při snaze zablokovat soupeřovu střelu dostal jednou nohou neúmyslně do brankoviště a rozhodčí byl nekompromisní - zkřížené ruce nad hlavou znamenaly trestné střílení. Napětí v hale dosáhlo svého vrcholu. 1:0 pro Tornados a Myšáci měli největší šanci k vyrovnání. Souboj nervů Radim s útočníkem Brejchou ustál, nenechal se vyprovokovat k prvnímu pohybu a míček se odrazil od jeho pravého ramene mimo branku. Přežili jsme. Brzy nato přidal Michal gólovou pojistku - 2:0. To znamenalo naši cestu do třetího finále z posledních čtyř turnajů, které končily pavoukem play-off.

V něm nás trochu překvapivě, ale za předvedené výkony ve čtvrtfinále i semifinále zcela zaslouženě, čekal tým Spojených sil Hradec Králové - náš dosud oblíbený soupeř. Naši dobrou náladu potvrdil i úvod zápasu, kdy se po dobře rozehrané standardní situaci prosadil bombou z pravého křídla Tomáš „Koubek“ Jakoubek a vedli jsme 1:0. Jenomže poté se začali dít věci. Zřejmě jsme podlehli uspokojení z vývoje utkání a mysleli jsme si, že se nám podaří výsledek udržet,ale opak byl pravdou. Nedodrželi jsme stanovené pokyny, které jasně nabádaly k osobnímu bránění a rychlému přístupu v obranném pásmu a lehce naivní poziční hrou jsme dovolili soupeři utkání zvrátit. Spojené síly prokázaly své kvality a po naší ztrátě na polovině hřiště následoval smrtící brejk. Míček se z pravé strany naší obrany dostal před branku a vracející se Michal doběhl ke střelci pozdě. Vyrovnáno 1:1. To však nebylo vše. Z naší střídačky se zrovna ozvala hláška, že takovouto hrou to ještě pěkně po.... A stalo se. Po několika náznacích našich šancí, přišel další smrtící protiútok. Špatně jsme pokryli situaci 3 na 3, a nehlídaný útočník soupeře z levého kruhu s přehledem prostřelil Radima přesunujícího se od jedné tyčky ke druhé - 1:2. Časomíra byla nyní proti nám. Všechny síly jsme vrhli do útoku, ale míček se nám do branky dostat nepodařilo. Jednu z největších šancí na vyrovnání jsme si navíc zmařili sami, když gólový projektil Koubka nechtěně zastavil ve skrumáži před brankou clonící Martin. Změnu nepřinesla ani závěrečná hra bez brankáře…

Neučinili jsme tak poslední krok na cestě za dalším vítězstvím, ani přes mohutné povzbuzování přítomných fanoušků a fanynek našeho týmu nejen z "družebního" SK Rubena Náchod :-). Spokojenost tak alespoň přinesly další získané body a navýšení náskoku před soupeři...

Závěrem je třeba ještě vyslovit veliké díky "amatérským" rozhodčím, kteří se pod tlakem skutečností ujali pískání tohoto 5. turnaje. Díky!!

 

Výsledky ve skupině A :

Laviny Hradec Králové - Tornados Hradec Králové 1:3
Dušan Aubus - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Tomáš Jakoubek  
The Menti Hradec Králové - Tornados Hradec Králové 0:3
Michal Skrovný 2, Lukáš Vodák
 
Tornados Hradec Králové - Myšáci Hradec Králové 0:2
Tomáš Hrbek, Pavel Prokšík
 
Spojené síly Hradec Králové - Tornados Hradec Králové 1:3
Marek - Michal Skrovný 2, Jirka Zedka  
Tornados Hradec Králové - Sokol Předměřice junioři 8:0
Michal Skrovný 4, Jirka Zedka, Tomáš Jakoubek, Martin Špalek, Ondra Špalek  

 Čtvrtfinále:

Tornados Hradec Králové - Bowling bar Předměřice 5:1
Michal Skrovný 2, Ondra Dušek z tr. stř., Ondra Špalek, Martin Špalek - Doležal  

 Semifinále:

Tornados Hradec Králové - Myšáci Hradec Králové 2:0
Michal Skrovný, Lukáš Vodák                                            
 

 FINÁLE:

Tornados Hradec Králové - Spojené síly Hradec Králové 1:2
Tomáš Jakoubek - Michal Moravec, Štefan Hrunka                         
 

 

Tornados - branky na 5. turnaji

 
Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 8 12
Ondra Špalek 8 3
Tomáš Jakoubek 8 3
Martin Špalek 8 2
Lukáš Vodák 8 2
Jirka Zedka 8 2
Ondra Dušek 8 1
 

Střelecká tabulka po 5. turnaji

Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 36 40
Ondřej Špalek 34 25
Milan Hajn 6 10
Tomáš Jakoubek 30 10
Jirka Zedka 36 10
Tomáš Bouz 26 8
Jarda Bleha 27 8
Ondra Dušek 35 8
Jiří Krátoška 21 4
Martin Špalek 27 3
Lukáš Vodák 8 2

 

Pořadí týmů na 5. turnaji:

Tým Body
1. Spojené síly Hradec Králové 15
2. Tornados Hradec Králové 13
3. Laviny Hradec Králové 11
4. Myšáci Hradec Králové 9
5. Kanci Smiřice 8
6. Sokol Předměřice 7
7. Bowling Bar Předměřice 6
8. Joker Team Jaroměř 5
9. The Menti Hradec Králové 4
10. Třebechovice 3
11. Sokol junioři Předměřice 2

Pořadí týmů po 5. turnaji:

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 64
2. Kanci Smiřice 47
3. Laviny Hradec Králové 46
4. Spojené síly Hradec Králové 43
5. Myšáci Hradec Králové 40
6. Třebechovice 30
7. Sokol Předměřice 28
8. Joker Team Jaroměř 22
9. Bowling Bar Předměřice 20
10. Sokol Předměřice junioři 13
10. The Menti Hradec Králové 13

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode