Hradec Králové florbal team

Vánoční turnaj Nová Paka - 27. 12. 2009

27.12.2009 21:32

Vánoční turnaj - Nová Paka 27.12.2009

Vánoční turnaj - Nová Paka 27.12.2009

Jarda Bleha, Petr Hubáček, Jirka Krátoška, Martin Špalek, Petr Maléř,

David Růžička, Lukáš Vodák, Ondra Špalek, Jirka Zedka, Tomáš Jakoubek,

Radim Špalek

 

V sekci fotogalerie naleznete video ze zápasu FBC Tornados - FBC Viking Nová Paka a další


Těsně po vánočních svátcích se nám naskytla příležitost alespoň trochu rozhýbat znuděná a rozválená těla, vyběhat kila řízků a bramborových salátů a vypotit nějaký ten litřík vánočního alkoholu a svařáčků. V Nové Pace se konal již čtvrtý ročník Vánočního turnaje pořádaný místním Sokolem a my jsme se přihlásili jako jediný amatérský tým. Už při nabídce účasti nám bylo směle oznámeno, že tam teda asi nevyhrajeme, ale věřili jsme, že si snad důstojně zahrajeme a nebudeme jen vtipnou předsilvestrovskou zábavou pro soupeře. O našich ambicích jsme si žádné iluze nedělali, úspěchem jsme považovali postup do semifinále z druhého místa ve skupině. Jen pro představu náhled na týmy, účastnící se turnaje – pořádající Falcons Nová Paka – 3. liga mužů - divize IV, dále pak soupeři ze zápasů - FBC Viking Nová Paka – Královéhradecká liga mužů - divize A, TJ Sokol Liberec 1 – jasný lídr Liberecké ligy mužů - divize A s bilancí 10 zápasů skóre 123:37 a Špindl Ubals TJ Spartak Vrchlabí – třetí a nejlépe střílející tým 3. ligy mužů, divize IV. No co, tak si aspoň po svátcích trošku zasportujeme. Vzhledem k pro nás celkem delší hrací době 2x15 minut a kvalitě soupeřů jsme alespoň vyrazili s kompletními dvěma pětkami – Radim v brance, hvězdná posila v obraně – bek Innebandytos David Růžička, „Doktor, Martin a Jirka v defenzivě. Jiřan se posunul do útoku ke Koubkovi s Jardou a Ondra si do druhé formace vzal dvě mladé akvizice se Sokolu Předměřice – Petry Hubáčka a Maléře. Už v šatně se nám organizátoři pokoušeli zvednout sebevědomí, kdy nám přinesli papír, na který máme vyplnit soupisku pro případ, že by se z našeho týmu stal někdo teda čistě jen náhodou nejužitečnějším hráčem turnaje. Před úvodním hvizdem si Jiřan půjčil roli Michala, ne snad v sypání branek, ale ve slavném sólu s hlubokým mentálním podtextem, vyjadřujícím sympatie k jednomu atletickému okruhu. 

Skupina A - 1. zápas

Od začátku jsme věděli, že pokud se chceme podívat do semifinále, musíme uhrát alespoň jedno vítězství a vzhledem k očekávané síle Liberce jsme se tak počítali jedině přes domácí Vikingy. Soupeř střídal jediného hráče, nebylo tedy nutné nikam spěchat, ale velká neznámá na obou stranách nepřinášela dlouho šance, hrála se spíše oťukávaná bez výraznějšího tlaku na jedné či druhé straně. Ale cítili jsme, že by šance být mohla. Poločas ale skončil bez branek. Až sami jsme byli překvapeni, co se všechno ve florbale píská. Tentokrát a vlastně naposledy zatím příjemně. Naskytly se nám hned tři přesilovky – před jednou Jiřan vystřelil hráči hokejku z ruky, ten snad dvě vteřiny nejevil snahu hůl sebrat a dostal trest za hru bez florbalky. Druhý hráč vložil do naší střely z vrchu hokejku a šel hned ven také. Profík David hned se zájmem vyzvídal, jak máme natrénované přesilovky, jak se prosadit a jak to sehrajeme. „Ééé, no víš, my to nějak netrénujeme“:-)). Sám tedy nakonec poradil a za chvíli i přesně předvedl. Na půlce převzal od druhého obránce přihrávku, prudce ji adresoval z první křížem na Ondru a ten přesnou střelou do odkryté branky skóroval. Gól padl chvíli po návratu jednoho Vikinga z trestné lavice již za plného počtu. Jednomu ze soupeřových beků již mírně tekly nervy, párkrát se s Jiřanem osekával, až nakonec udělal na polovině chybu, Jiřan mu míček vypíchl a ze samostatného brejku pod padajícím gólmanem dal na 2:0. Petr Hubáček natáhl na sebe do rohu dva obránce, zpětnou přihrávkou našel Martina a jeho pěkná střela do víka nám dodala potřebný klid a spustila další brankový příděl. Jirka se prosadil v přesilovce prudkou umístěnou střelou, Koubek vybojoval po chybě soupeře sám míček a zvýšil na 5:0, pak mezi nohami soupeře vyslal do dalšího brejku Jiřana, který si před brankářem stáhl do backhendu a ač jej jeho oblíbenec ze soupeřovy obrany zezadu srazil, míček skončil v síti. V závěru jsme využili ještě druhou přesilovku, kdy Martin předložil staršímu bratrovi Ondrovi a ten se nemýlil. Výsledek 7:0 nám dával jistotu minimálně druhého místa ve skupině a pohodu před kanonýry z Liberce.

Tornados Hradec Králové – FBC Viking Nová Paka                        7:0 (0:0)

O. Špalek (Růžička), Zedka, M. Špalek (Hubáček), Krátoška (O. Špalek), Jakoubek, Zedka (Jakoubek), O. Špalek (M. Špalek)

Sestava :

Radim Špalek - David Růžička, Lukáš Vodák, Martin Špalek, Jirka Krátoška -Jirka Zedka, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha - Petr Maléř, Ondra Špalek, Petr Hubáček.

Vyloučení : 0:3     Využití : 2:0 (na 4:0 a 7:0)

Skupina A - 2. zápas

Liberec uhrál s Vikingy výsledek 8:2, což nám dávalo při případném remízovém výsledku ve vzájemném zápase výhodu probít se i na první místo. Jenže Liberec byl tým jiného kalibru a nepochybně jeden z nejlepších týmů, se kterými jsme si zatím mohli zahrát. Šlapal do nás od úvodního hvizdu a snažil se dostát své současné ligové formě. A teď jsme byli překvapeni zase nemile my, co že se to ve florbale vlastně píská a rovnou vylučuje. Jirkův trest a po chvíli i Davidův nás dokonce poslal do oslabení 3 na 5. Když se oba vrátili, nestihli jsme se ani rozkoukat a šel si sednout Doktor. Do půle si poseděl ještě i Jarda, pro kterého to byl vůbec první trest. Osm minut v oslabení za 15 minut nás dokonale přišpendlilo na naší polovině, ale skvěle jsme znemožňovali ještě větší utažení přesilovkové oprátky a bezchybně chytal Radim. Poločas byl pro nás vysvobozením a bylo jasné, že takto hrát nemůžeme. Problém byl v tom, že naše zákroky byly zcela běžné z FLA, míň důrazně jsme hrát nemohli, vypouštět souboje by znamenalo okamžité inkasování a zbývalo tedy jen zkusit přenést aktivitu na naše hokejky, podržet míček a vydržet co nejdéle ve hře 5 na 5. Jenže v polovině druhé půle usedl na trestnou lavici i Koubek a na popáté se již Liberec prosadil. Nezbývalo než začít ještě s větší aktivitou a tlakem na soupeře ze hry, nikoli individuálně v soubojích. Do konce zbývaly dvě minuty a rozhodčí vyloučil prvního Liberečáka. Time-out a po krátké poradě naskočila speciální formace - David, Jirka, Ondra, Jiřan a Koubek. Do 29. minuty jsme z první minuty přesilovky stále nesrovnali, za Radima naskočil Martin a při power-play 6:4 jsme ještě zvýšili tlak. Ondra našel z pravého rohu na pozici Beka Jirku, ten napřáhl a dokázal nemožné - v poslední minutě 1:1. Něco kolem půl minuty jsme již dohráli a tento výsledek byl pro nás po předvedené hře pod neustálým tlakem a v oslabení obrovskou vzpruhou a téměř vítězstvím. Současně i prvním místem ve skupině.

Tornados Hradec Králové – TJ Sokol Liberec 1                            1:1 (0:0)

Krátoška (O. Špalek) - Liberec 0:1

Sestava :

Radim Špalek - David Růžička, Lukáš Vodák, Martin Špalek, Jirka Krátoška -Jirka Zedka, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha - Petr Maléř, Ondra Špalek, Petr Hubáček.

Vyloučení : 5:1     Využití : 1:1 (na 0:1 a 1:1)

Krátoška, Růžička, Vodák, Bleha, Jakoubek - všichni 2 minuty 

Semifinále :

Na semifinále nám tím pádem připadl tabulkově slabší tým, ale ve srovnání Špindl Ubals a Falcons byl herně kvalitnější, rychlejší a florbalovější tým z Vrchlabí. Jako kdyby se nám to ještě nestalo – úvodní buly, my si snad zavazujeme tkaničky nebo podáváme ruku s rozhodčími, rychlé rozehrání soupeře a v čase 0:09 inkasujeme. Oproti urostlým hráčům Liberce byli kluci z Vrchlabí menší a běhavější, z čehož zase vyplývalo méně osobních kontaktů a vznikalo více šancí a útočních výpadů na obou stranách. Brzy také zatáhl do útoku výpad první útočné lajny Jarda, míček znovu vybojoval Koubek, dostal se až před branku a vystřelil. Zblokovaný míč vyletěl před brankoviště, ale Jiřan jej pohotově pod gólmanem poslal do sítě. Po pár minutách se akce opakovala téměř přes kopírák, ale Koubek již po Jardově přihrávce skóroval napoprvé – 2:1. Ještě do poločasu se Martin dostal u mantinelu do klinče se dvěma soupeři, kteří ho přišpendlili k hrazení, rozhodčí pokřikoval „hrajte, hrajte“. Martin se neměl kam hnout, upadl a sudí ho hned poslal na trestnou lavici za hru na zemi. Vážně, při psaní článku jsem střízlivý. (Opravdu je – poznámka redakce). Naší snahou bylo vydržet ve vedení alespoň do poločasu, ale patnáct vteřin do konce jsme z ostrého úhlu z levé strany inkasovali na 2:2. Ve druhé půli byl při jednom zákroku u mantinelu sražen Jirka, jemu se to pochopitelně nelíbilo a utrousil něco na soupeře, ten ho strčil a ještě i trochu nakopl, ale rozhodčí v tento okamžik bohužel kontroloval funkčnost klimatizačního zařízení u stropu a byl velmi překvapen. Ale Jirka díky Bohu vyloučen nebyl. A na to bych si už panáka nejradši dal. Raději dále. Pěkný tlak si po předchozím váhání vypracovali i naši mladíci ze Sokolu, šéfovaní Ondrou, a po následné skrumáži před soupeřovým brankářem míček propadl za jeho záda a vysoký Petr Hubáček dosáhl své první branky v dresu Tornados – 3:2. Jenže souzeno vyhrát nám stejně nebylo. Ubals v závěru opět pomyslné misky vah srovnali. Prodloužení se nekonalo a rozhodnout měla jen série tří nájezdů. Soupeř musel po losu jít jako první. Radim v o číslo větším dresu, s novou břišní vestou (povánoční airbag) opět předvedl pozici alá školkovský méďa s třepetajícími tlapkami. První nájezdník nevěděl co s trestným střílením a Radim jej vychytal. Za nás šel první Koubek, pozorně sledoval brankáře a dva metry od něj přesnou střelou zkušeně skóroval. Druhého soupeře Radim opět bravurně vychytal a postup mohl potvrdit Jiřan. Před gólmanem si chtěl míček stáhnout do pověstného backhendu, ale brankář vykopl nohu a balonek mu zasáhl. Poslední z hráčů Vrchlabí musel srovnávat a to ještě byl připraven rozhodnout Ondra. Jenže tlak soupeř nevydržel a ani pořádně nezakončil. Finále je naše, Ondra již na nájezd nemusel a Radim se stal hrdinou.

Tornados Hradec Králové – Špindl Ubals TJ Spartak Vrchlabí           4:3 po

 tr. stř. (2:2)

Zedka (Jakoubek), Jakoubek (Bleha), Hubáček, nájezd Jakoubek - Vrchlabí 0:1, Vrchlabí 2:2, Vrchlabí 3:3

Sestava :

Radim Špalek - David Růžička, Lukáš Vodák, Martin Špalek, Jirka Krátoška -Jirka Zedka, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha - Petr Maléř, Ondra Špalek, Petr Hubáček.

Vyloučení : 1:0     Využití : 0:1 (na 2:2)

M. Špalek - 2 minuty (hra na zemi)

FINÁLE

Finále již bylo pro nás jaksi nad plán a po předchozím zápase s Libercem jsme si řekli, že si odvetu užijeme a zahrajeme si v pohodě bez stresů a emocí. V prvním vzájemném zápase nám chyběly střely a i Radim pozorně sledující z branky hru, sám naváděl, ať víc střílíme. Po pár minutách se na pravé straně obrany rozhlédl Jirka, křížem přes půlku viděl téměř dálnici na Jiřana. Ten si míček zastavil a příklepem po zemi k levé tyči dostal náš tým do vedení. Začali jsme běhat ještě uvolněněji, bylo znát, že jsme konečně mohli hrát ve vyrovnaném počtu hráčů a měli jsme v zádech jednobrankové vedení. Následovalo přelévání hry z jedné na druhou stranu, ale pojistka z naší strany stále nepřicházela. Přišel však opět zajímavý okamžik. Jeden z Libereckých hráčů trefil ve výskoku ramenem balonek. Míček se odrazil nahoru, všichni po něm nahoru koukali a očekávali jasný verdikt, přinejmenším přerušení a rozehrávku, možná i přesilovku. A skutečně přesilovka následovala. Vedle postávající Petr Maléř už jen nastavil ruku a chytil balonek v očekávání, co bude následovat. Ani se nestačil divit. Za hru rukou si hned šel sednout na trestnou lavici sám „Malta“ a v oslabení jsme hráli my. To už na nás bylo trochu moc, první minutu oslabení jsme ještě přečkali, ale v čase 13:40 první třetiny bylo vyrovnáno a mohlo se hrát od znova. Během poločasové přestávky jsme se trochu uklidnili a řekli si, že druhou půlku začneme zase se stejným klidem a nemáme už co ztratit. A opět jsme se snažili střílet co nejvíce na brankáře. I v Koubkově podání se uchytl dle basketbalové terminologie trojkový pokus. Z větší vzdálenosti vyzkoušel po Doktorově přihrávce gólmanovu pozornost a po potvrzení rozhodčího skončil balonek „takhle malinkatej kousíček za brankovou čarou“ – 2:1. Potřebný a vysněný klid na naše hokejky přinesl ještě Ondrův zásah, taktéž ze střední vzdálenosti a opět po Doktorově „áčku“. Do konce zápasu jsme čas snad již tlačili očima a účast na palubovce spíš prožívali v euforii. Vánoční Nová Paka nám přinesla jeden z nejmíň očekávaných triumfů, podtržený skvělým týmovým výkonem, bojovností, vysokým nasazením podtrženým rychlým střídáním obou kompletních formací. Nejen čest patří našim hráčům, ale i našim něžným polovičkám, které nás až do konce podporovali a drželi palce. Díky všem, pěkné Vánoce a šťastný nový rok....

Tornados Hradec Králové – TJ Sokol Liberec 1                            3:1 (1:1)

Zedka (Krátoška), Jakoubek (Vodák), O. Špalek (Vodák) - Liberec 1:1

Sestava :

Radim Špalek - David Růžička, Lukáš Vodák, Martin Špalek, Jirka Krátoška -Jirka Zedka, Tomáš Jakoubek, Jarda Bleha - Petr Maléř, Ondra Špalek, Petr Hubáček.

Vyloučení : 1:1     Využití : 0:1 (na 1:1)

Maléř - 2 minuty (hra rukou) 

 

Tabulka střelců na turnaji :

Jméno Zápasy Branky
Jirka Zedka 4 4
Tomáš Jakoubek 4 4
Ondra Špalek 4 3
Jirka Krátoška 4 2
Martin Špalek 4 1
Petr Hubáček 4 1

Kanadské bodování týmu

  Jméno Z B A Body
1. Tomáš Jakoubek 4 4 2 6
2. Ondra Špalek 4 3 2 5
3. Jirka Zedka 4 4 0 4
4. Jirka Krátoška 4 2 1 3
5. Martin Špalek 4 1 1 2
  Petr Hubáček 4 1 1 2
7. Lukáš Vodák 4 0 2 2
8. David Růžička 4 0 1 1
  Jarda Bleha 4 0 1 1

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode