Hradec Králové florbal team

Profily hráčů - díl pátý - Koubek

29.03.2010 17:26

Neuplynul ani příliš dlouhý čas a z dílny redakce „PLESKU“ můžeme prezentovat již čtvrtý díl nepravidelného seriálu „TORNADOS včera, dnes a zítra.“ Tentokrát je to znovu tradičně k výročí narozenin jednoho z „plejerů“ v řadách modro-bílých.

Nejprve opět několik charakteristik, které by Vám mohli pomoci s lepší identifikací naší dnešní osoby.

Pokud jej chcete vyvést z rovnováhy, zkuste na něj zavolat přezdívkou „kudrnáč“ . Redakci PLESKu se podařilo získat informaci o tom, že toto oslovení vzniklo při pobytu v Chorvatsku během loňského zájezdu – první ceny z FLAHK 2008/09. Navíc jeden nejmenovaný zdroj dodal redaktorům PLESKu i fotografický materiál, který by mohl zachycovat postavu opravdu velmi podobnou naší osobě a z fotografie samotné si již sami můžete udělat obrázek o tom, zda tato přezdívka má opodstatněný důvod či nikoli :-) .

Kdo je to „Kudrnáč“? :-)

Tolik trochu toho bulváru pro začátek. Dalším charakteristickým rysem je obuv značky ADIDAS STABIL. Červené „škrpále“ nejde přehlédnout a je pravdou, že na palubovce mnohdy velmi dobře ladí k odstínu teplot, kterých dosahují jejich podrážky v zátěžovém stavu. Jinak řečeno, jejich majitel je v sestavě TORNADOS zřejmě nejrychlejším hráčem. Dalším osobitým doplňkem je pak šátek, který nosí na hlavě uvázaný na způsob „pirátů,“ aby tak snížil aerodynamický odpor potu na hlavě :-) .

Herní styl našeho hráče je tedy založen na pohybu, které doplňují šikovné ruce. V jeho repertoáru by jste našli mnoho efektních a efektivních fines. Jen namátkou jmenujme rychlé zasekávačky, obhození hráče zadovkou o mantinel nebo velmi oblíbené prohození „jeslemi“ při přechodu do brejku. Když k tomuto přičteme tvrdou a přesnou střelu tahem a golfem, dostáváme obraz komplexního hráče-univerzála, který je v sestavě modro-bílých schopen zaskočit na všech herních postech v poli. V letošní sezóně se díky konsolidaci zadních řad mohl přesunout konečně na stálo do útoku a v obranných řadách už vypomáhá jen zřídka. I díky tomu se mohla naplno projevit jeho produktivita, která doposud z těchto důvodů nesnesla zcela přímé srovnání s dvojicí „shooterů“ Ondra – Michal. Dnes je však v případě potřeby pevnou součástí nejproduktivnějšího „komanda“ Tornados, které je v sestavě 16 – 5 – 74 známo v FLAHK jako „Legion of Doom.“

Červené STABILy v akci …

Samozřejmě i zde jako u každého smrtelníka najdeme také slabiny – první je zřejmě začínající skleróza, neboť na jeden z letošních zápasů FLAHK dorazil bez již proklamovaných Adidasů a hrozilo, že bude hrát jako průměrný Číňan – naboso :-) . Dále je pak třeba říci že poté, co tým modro-bílých postihla záhadná série mající za výsledek lámání vlastních florbalových holí, věnoval svou takto postiženou hokejku babičce jako hůl na opírání, což bratru za téměř 3 tácy byl čin vskutku šlechetný :-) . Nyní nastupuje se starším a osvědčeným modelem, který by však sám již měl přijít do vitríny síně slávy, či k rajčatům, neboť čepel umožňující měnitelnou geometrii nastavení není ve florbalu na rozdíl od nadzvukových bojových letounů řady TORNADO, příliš velikou výhodou :-) .

Naše „74“ s již legendární florbalovou hokejkou, jejímž novátorským provedením je měnitelná geometrie nastavení „pádla“ – bohužel mimo možnost korigování samotným hráčem :-) .

Přejděme však také k mimosportovním charakteristikám naší osoby, i když je pravdou, že ani zde se sportu nevyhneme. Nejspíše proto, že již od útlého věku projevoval výjimečný talent pro mnoho sportovních disciplín. Zkusíme Vám dát dobrou radu. Rozhodně jej nevyzývejte na „souboj“ v těchto odvětvích: tenis, volejbal, basketbal, fotbal, hokej. Zde všude by jste zřejmě pohořeli, pokud se zrovna nejmenujete Roger Federer, Martin Lébl, Michael Jordán, Pelé nebo Jaromír Jágr. Naopak alespoň malou šanci by jste měli třeba v šachách nebo cyklistice J .

Pokud uvedeme následující příměr „tichý blázen,“ většina z Vás si zřejmě bude okamžitě myslet, že naše osoba má snad něco společného s psychiatrií. Pravdou ale je, že duševně je (zatím) zcela zdráv a v tomto ohledu míříme směrem k jeho největšímu koníčku – rybaření. Vyzkoušel již zřejmě všechny způsoby chytání obvyklé v našich zeměpisných šířkách – tedy vyjma harpunování a lovu granátem. Oblíbeným cílem jeho výprav jsou zejména sumci, ale v případě potřeby nepohrdne ani nějakým tím „kapříkem“ (náš zdroj bohužel blíže nespecifikoval, zda si pod tímto termínem máme představit pouze rybu samotnou, nebo v dnešní době tolik oblíbený sportovní „terminus technicus“ :-) ). Výhodou, která není rozhodně samozřejmostí, pak je, že své úlovky dokáže následně chutně připravit (pokud máte štěstí a chce se mu s tím dělat :-) )!

Sumec Veliký. Redakce PLESKu se shodla na tom, že k takovéhle potvoře by se ve vodě dobrovolně nikdo nepřiblížil. A to ani v případě, že jej máte „na háčku“ (no spíš na háku :-) ).

Pokud už se chystáte na nějaký ten společenský ples a místo poklidně stráveného večera u oroseného půllitru dvanáctistupňového piva s přáteli Vás straší představa partnerky, vyžadující také jednou za čas nějakou tu taneční kreaci a vy nepatříte zrovna k náruživým tanečníkům, pak Vás tato osoba spolehlivě nahradí a zachrání – neboť je Vaším přesným opakem :-) .

Je to také vyhlášený vtipálek, který nezkazí žádnou legraci a naopak využije každou možnost k tomu, aby vás nějakým způsobem (v dobrém) popíchnul. Zároveň je díky tomu schopný organizátor, ale také řečník s hbitým jazykem a díky dvěma (počítá-li redakce PLESKu dobře) odsvědčeným svatbám se může považovat za téměř „profesionálního svědka.“ Pokud jej budete chtít pohostit při návštěvě, tak servírujte brambůrky, ale pouze klasické bez příchuti. Nalít mu můžete (to v každém případě – abstinent není J ) nejlépe METAXu. Ovšem pozor! Pokud bude mít láhev méně než 11 hvězdiček, tak zřejmě ani tak nepořídíte. Při nejhorším vezme za vděk dobrou whiskou (přímo se nabízí týmové pití Tornados „Tullamore Dew“ :-) ).

To co však opravdu miluje (a v tom případě není co řešit) je mimo jeho partnerky Míši hlavně lísko-oříšková oplatka – TATRANKA. Mnohé obchodní řetězce v Hradci Králové, Pardubicích a okolí doslova pořádají hon na muže, který zanechává v regálech této komodity spoušť v podobě „rozmačkaných“ sušenek stále uzavřených ve svých originálních obalech. Způsobuje to totiž jeho utkvělá představa o tom, že staré oplatky jsou tvrdé a proto přímo na místě vyhledává ty s novějším datem výroby, které jsou „měkčí“ :-) . Ve spojitosti s Tatrankou je třeba upozornit ještě na jeden nebezpečný zlozvyk. Pokud by jste náhodu tuto osobu stopli, či případně vezli vaším vozem, dávejte dobrý pozor, kam po konzumaci uklidí obal od této pochutiny! Jeden nejmenovaný spoluhráč našel při rušení svého vozu 7 (slovy sedm) obalů od této sušenky, které byly s nebývalou invencí ukryty na všech možných i nemožných místech interiéru vozu.

 

TATRANKA – na obrázku je bohužel zobrazena čokoládová a redakce PLESKu se tímto omlouvá za drobné nedopatření.

Vypadá to, že v tuto chvíli již máte dostatek indicií na to, aby jste sami uhádli jméno našeho dnešního oslavence. Pokud tomu tak však není, pak se zřejmě necháte podat a tak této hrstce nešťastníků a ztracenců pomůžeme a tohoto bohatýra představíme:

Jubilantem slavícím 30. 3. své 29. narozeniny je TOMÁŠ JAKOUBEK alias KOUBEK vulgo KUDRNÁČ a vše nejlepší mu přeje nejen celá redakce PLESKU, ale také všichni spoluhráči z týmu FBC TORNADOS!

Takže ještě jednou, všechno nejlepší Tome!

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode