Hradec Králové florbal team

Slovo má generální manažer FBC Tornados

07.06.2011 20:27

 

Praha, redakce Plesku

Je úterý 7. 6. 2011 a na Ruzyňském letišti přistává letoun společnosti FinAir, na jehož palubě se nachází i generální manažer florbalového týmu Tornados Hradec Králové. Již u výdeje zavazadel jsme GM odchytli a vrhli na něj lavinu otázek.

Na snímku generální manažer FBC Tornados  po příletu z draftu. Redakci se podařilo zjistit, že telefonní účty vedení týmu jsou srovnatelné s učty společnosti o 50-ti zaměstnancích. 

 

 

Jaká byla cesta, manažere, a proč se vracíte o den později?

Dobrý den. Draft byl k našemu velkému překvapení veden v duchu místních tradic a zvyků městečka Sääksmäki. To značně zpozdilo dopravu na hotel do nedalekého Valkeakoski, které zajišťovali účastníkům desítky sobích spřežení, ale vzhledem k téměř letnímu počasí bylo každé spřežení doprovázeno cisternou s vodou a sněžným dělem. Takže dalších 30 km na letiště Tampere jsme cestovali 12 hodin.

 

Nejen účast ve světovém draftu byla ve vašem diáři.

Máte pravdu. Draftu předcházel celý víkend náročných florbalových seminářů, samotný draft se konal až v pondělí. Ještě před cestou do Finska jsme jednali v Dánsku. Od skautů jsme měli informace, že našeho vytypovaného favorita z draftu má ve svém hledáčku i dánský mistr a po dlouhých jednáních a lobování jsme se dohodli, že nám Dánové volbu v draftu přenechají a jejich klubový kapitán a reprezentační bek Rosserval Parkund ještě příští sezonu odehraje doma a hostování budeme řešit až v další sezoně. Bylo to všechno náročné, již 92 hodin v kuse jsem nespal.

 

Takže nás nenapínejte. Jak dopadla tedy vaše vysněná vytypovaná posila? Mělo se jednat o celkově šestého hráče světového žebříčku draftu.

Přesně tak. Vzhledem k celkovému koeficientu jsme měli jako 15 tým světového pořadí možnost volby až jako šestnáctí (pozn. redakce: draftu se účastnilo celkem 60 týmů, první třicítka volila první od 30. místa) a získat tedy celkově šestého hráče ve světovém žebříčku je famózní úspěch vyjednávání, skautingu a manažerské práce celého realizačního týmu.

 

Jméno tedy zatím prozrazovat nebudeme, v závěru rozhovoru představíme kompletní seznam draftovaných hráčů vaším týmem. Jaké je stručné hodnocení této nové posily?

Potřebovali jsme především posilu hrající na levou stranu. Je paradox, ale v našem týmu máme přetlak „praváků“. Jedná se o tvořivého, ale rázného beka, kterého je možné nasadit i v útoku v checking-line.

 

Co další hráči a případné přestupy?

Dalším z draftovaných hráčů je mladý nadějný brankář, kterého bude do budoucna potřeba jako náhrada za našeho současného matadora a veterána našeho klubu. Dále jsme potřebovali bitkaře a ochránce hvězd, který umí dát i branky, někoho ve stylu Jevgenije Arťuchina. Pak jsme ulovili i mladšího bratra našeho hvězdného kanonýra, který má nyní ale trochu problémy se životosprávou a musí zapracovat na fyzičce, dále mladého nadějného útočníka a jednu finskou akvizici.

 

Vyčerpávající hodnocení draftovaných hráčů, ale slyšeli jsme, managere o nějaké senzační změně v kádru po skončení ligového ročníku.

Ano, jste pozorní. Na brankářském postu jsme byli nuceni pro závěrečné dva měsíce letošní sezony udělat zásadní změnu. U současné brankářské jedničky došlo zřejmě ke špatné komunikaci s trenérem brankářů, kdy instrukce pokrývat více místa v brance byla chybně interpretována. Větší pokrytí místa v brance vyřešil gólman nárustem velikosti, nikoli pohyblivostí, jak bylo původně myšleno. K tomu se objevily jisté osobní povinnosti a museli jsme post brankaře řešit hostováním. To ale současně vneslo na tomto postu i zdravou konkurenci, která chyběla a díky tomu uvažujeme i o dotažení přestupu.  

 

 Jak hodnotíte letošní sezonu.

Základem byla pochopitelně ligová sezona a třetí vítězství v řadě je obrovským úspěchem, podtrženým ještě celkovou neporazitelností. Bohužel na další prvenství jsme letos nedosáhli, ale potřeba říci, že jsme se na dalších čtyřech turnajích probojovali až do finále, kde nám již štěstíčko tolik nepřálo. Je potřeba ale hodnotit sezonu i skromně a k mistrovskému zlatu je dalších pět medailí (4x stříbro, 1x bronz) nakonec také úspěchem.

 

Jak jste spokojen s fungováním týmu, hráčů a trenéra.

Naprosto, jak již bylo mnohokrát zmíněno, tým funguje dokonale. Hráči jsou skvělá parta i mimo palubovky, rivalita a hecování je v pořádku, žádná nadřazenost hvězd ani veteránů v týmu neexistuje. Jediným negativem je absence „čistokrevného“ coache, který by se ve vypjatých okamžicích a důležitých zápasech věnoval pouze koučování a udělování taktických pokynů. Ale na druhou stranu má zase hrající coach blíže týmu a jednotlivým osobnostem na hřišti. Ale pokud se chceme pohnout do vyššího levelu a posunout se ve světovém žebříčku mezi elitu, budeme muset i tuto skutečnost brzy řešit.

 

Děkujeme, pane managere za rozhovor, přejeme Vám i celému týmu mnoho úspěchů, nejen sportovních a příjemnou letní dovolenou.

 

Přehled draftovaných hráčů týmem FBC Tornados...

Kompletní zpravodajství z draftu 2011 - rozhovory, přehledy, nové informace...

Sledujete s námi a nenechte si ujít kompletní zpravodajství k draftu 2011

1. 6. 2011 - Rozhovor s trenérem nejenom o nadcházejícím draftu

7. 6. 2011 - Slovo má generální manažer FBC Tornados

7. 6. 2011 - Přehled draftovaných hráčů pro rok 2011

 

 

 

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode