Hradec Králové florbal team

Rozhovor s Lukášem "doktorem" Vodákem

07.11.2011 14:54

  Jak si se dostal k florbalu?

1/ K florbalu jako takovému jsem přičuchnul poprvé na střední škole, kde jsme v naší minitělocvičně tento sport, který byl v tu dobu ještě v plenkách, provozovali při hodinách tělesné výchovy. V tu dobu to byl pro mě výtaný doplněk k hokejbalu, který jsem hrál závodně. Avšak pravidelně na registrované úrovni jsem florbal začal hrát teprve před třemi lety, kdy jsem nastoupil na pár zápasů FLA HK za tým PPL (dnes Vikingové). Na turnaji jsem se setkal se starými známými postavičkami z Obchodní akademie, slovo dalo slovo a příští sezonu jsem již posílil Tornados nastálo. Mám podepsanou dlouhodobou smlouvu, člověk se potřebuje na stáří ještě víc zajistit.

  Největší florbalový zážitek v dosavadní karieře?
2/Mezi největší zážitky patří určitě dvě poslední prvenství v soutěži FLA HK...těch si cením asi nejvíc. FLA je dlohodobá soutěž a hrají tam kvalitní týmy. Mezi další zážitky patří účasti na různých turnajích, zejména OPEN GAME v Brně, to je super turnaj s mezinárodní účastí. Nesmím zapomenout ani na tradiční rozlučky se sezonou...tam je těch zážitků taky spousta...

  Máš nějakou zvlaštnost ve výstroji?  
3/ Dříve jsem nosil pravidelně potítko s logem milovaného fotbalového klubu Chelsea FC, dnes preferuji pouze čisté spodní prádlo.

 Jak probíha tvoje relaxace po zapasech?
4/ Jelikož věk nezastavíš, tak spíš než relaxace to je již dneska regenerace celého těla....na unavené svaly používám masážní chladivý gel, a na to ostatní dobře vychlazené pivo - ideální doplněk stravy, i když občas se stane, že to je za ten den základní prvek stravování a nějaké jídlo jen jeho zanedbatelný doplněk

  Letos si vynechal první kolo pro zraneni uz je vse v poradku a uvidime tě v druhem kole??
5/Bohužel první kolo jsem opravdu musel vynechat kvůli lehčímu zranění, minulý týden jsem se již vrátil zpět do tréninkového procesu a doufám, že na druhé kolo budu již připraven nastoupit...tedy pokud se dostanu do sestavy přes naší hvězdami prošpikovanou soupisku

Sledoval jsi vykony tvych spoluhráčů??
6/ Výkony spoluhráčů jsem samozřejmě s napětím sledoval přes internet v mobilu (dneska všecno už se dá, dá dá dá) a musím říct, že výsledky mi udělali obrovskou radost, je bomba takto vstoupit do soutěže, která je rok od roku náročnější.

Take jsme se na tebe doveděli ze máš rad rukodělné práce je tomu tak??
7/No jasně, po večer háčkuji, batikuji, vyšívám, zašívám, prošívám...škoda že to vychází většinou na pátek večer, kdy jsou tréninky na Novém Hradci

Jak vznikla tvoje přezdívka doktor?
8/To je na delší vyprávění, mám jí už přes polovinu svého života...vznikla při trénincích hokejbalu za Olympii HK a drží se mě doteď, občas mám problém, abych před jménem nepoužíval zkratku Dr. (na právech v Plzni jsem taky fakt nestudoval...)

10° nebo 12°?
9/No jelikož mám radši teplejší počasí tak těch dvanáct stupňů....ale tady asi nejde o počasí co? I když u mě i na pití piva má trošku vliv roční období....v létě když je pořádná žízeň tak preferuji desítku, přes jaro a podzim 11-tku a v zimě je ideální dvanáctka (oblíbené značky záměrně kvůli skryté reklamně neuvádím, ale zatím jsem nepoznal české pivo, které by mi nechutnalo a nedej bože bych ho třeba vylil...)

Ideální florbalový partner v obraně?
10/ ideální partner? Ten neexistuje, kdyby to šlo hrál bych si v obraně sám  no v tornados hraji nejčastěji s Martinem a je pravda, že jsme si na sebe už dost zvykli a víme co jeden od druhého čekat...jsem rád, že Martin loni vyhrál cenu pro nejlepšího beka FLA, od té doby co nastupuje se mnou se jeho výkony rapidně zlepšily  ale ideální partner ke mně do obrany by měl mít důraz alá Hrůzič, nadšení alá Prouzík, rychlost a pověstnou kličku do bekhendu alá Jířan a přesnost zakončení alá Martin.

poslední na závěr? Losnu nebo mažňáka?
11/ klidně bahňáka

 děkujeme za spolupraci a přejeme vydařený start do sezony  "Doktore"


Redakce Plesku

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode