Hradec Králové florbal team

1. - 4. zápas sezony 2010-2011 - 2. hrací kolo FLA

16.10.2010 20:50

Už je to tady. Naše v pořadí třetí ligová sezona začíná! Ostatní týmy již před třemi týdny soutěž zahájily, ale nám rozlosování bohužel na začátek vystavilo černého Petra a mohli jsme jen nervózně sledovat zápasy, boje a statistiky, které se v prvním kole soutěže udály. Naše nedočkavost a natěšení se dalo nazvat téměř nadržeností florbalových paniců, však naše ligová abstinence byla téměř pětiměsíční. Naštěstí s dostatečným předstihem před naším zahájením se ukázalo, že naše sestava nebude v takové podobě, jak jsme si před sezonou představovali. Nicméně ale změny v sestavě ukázali, že jsme schopni poskládat i jiným způsobem dvě vyrovnané lajny a jak jsou pro nás platní tréninkoví parťáci jako nové nebo staronové posily. I přesto že nemůže celý podzim Jirka Krátoška a dnes neměl volno ani David, poskládali jsme i tak dvě kompletní obrany. V útoku jsme postrádali z očekávaného základu Jardu Blehu a Tomáše Bouze. Za ně nastoupili a plnohodnotně zaskočili další dva borci ze soupisky. Oba se představili jako nová křídla v Koubkově lajně. Již vyskočený bojovník Jarda Hrůza a naše nová ligová posila Honza Šveiger. Ten úplným nováčkem však není. Chodí s námi trénovat a v předminulé sezoně byl na soupisce tehdejšího Sokolu (nyní Kamikadze) a odehrál za něj šest utkání. I když si branku nepřipsal, věděli jsme, jaký je v něm potenciál.

1. zápas - Tornados - Patapuf

Patapuf Pardubice je pro nás hodně známým soupeřem, setkali jsme se již na šesti jiných turnajích. Ale pro Patapufíky je letošek premiérovou sezonou a po loňském Poháru FLA také novou zkušeností ve florbale 5+1. Tým se ale tréninky na „velký“ florbal dobře připravil, poskládal kvalitní sestavu a sezonu zahájil s obrovskou chutí a nadšením. V prvním kole také vyhrál všechny zápasy a nám bylo jasné, že pokud se chceme i letos rvát o mistrovský titul, musíme hned stahovat náskok všech týmů, které již své zápasy odehrály a nesmí nás zastavit ani aktuální leader Patapuf. Jenže začátek se nevyvíjel podle našich představ. Po nešťastném Jiřanově uklouznutí a poté co se míček záhadně poodrážel mezi obránci se soupeř ujal vedení. Prvním částečným uklidněním pro nás byla dorážka od Michala, který si zkušeně počkal na vyražený míček po Doktorově nahození na brankáře a s přehledem klidil balonek pod horní tyčku. Když se po chvíli ujal i bekhendový pokus stejného střelce bylo rázem veseleji. Stále jsme však museli dávat pozor na nebezpečné kontry soupeře. Větší uklidnění nám přinesla až rychlá spolupráce po ose Michal-Ondra, kdy se druhý jmenovaný trefil po zemi k tyči. Když si o chvíli spolupráci zopakovali v opačném pořadí, Michal nejenom že dosáhl svého dalšího hat-tricku v barvách Tornados, ale zajistil nám již pohodlný náskok 4:1. Ten ještě navýšil „nováček“ Honza Šveiger za asistence „ptáka uličníka“ Jakoubka. Závěrečné slovo jsme pak ale přenechali Patapufu, který využil přesilovku po Jardově hře na zemi (Jardo, obětavost vynikající, jel jsi tam jako basebalista při doběhu na metu, chválím, akorát chudák moje sváteční nedělní tričko...- poznámka kouče:-)) a nepřesné Michalově rozehrávce, který místo rozběhnutého Koubka uvolnil střelce Patapufu (Měli by Ti za tuhle nahrávku připsat bod do kanadského bodování, Míšo, byla fakt luxusní :-))

Tornados Hradec Králové - Patapuf Pardubice                     5:2

Skrovný (Vodák), Skrovný (O. Špalek), O. Špalek (Skrovný), Skrovný (O. Špalek), Šveiger (Jakoubek) - Zdeněk 0:1, Zdeněk 5:2

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Joska Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Honza Šveiger, Tomáš Jakoubek, Jarda Hrůza.

Vyloučení : 1:1

Hrůza (hra na zemi) - Antoš (?)

Využití : 0:1 (Patapuf na 5:2)

 

2. zápas - Tornados - Joker Team

Ve druhém zápase nás čekal Joker Team Jaroměr. Na klukách je vidět rozmach florbalu v Jaroměři a jejich pravidelné tréninky a přátelské zápasy v nové hale. Nutno přiznat, že nám jejich rotace a pohyb dělala v některých fázích utkání problémy. V jeden okamžik si z naší bránící pětky začali dělat slušnou vánočku. Naštěstí pro nás se Jokeři snaží vždy hrát otevřenou hru, vyloženě nebrání a to je voda na ofenzivní lopatky našeho mlýnu. Míša potvrdit v úvodu utkání svoji dobrou střeleckou formu a ve 22 vteřině rozvlnil poprvé síťku za maskovaným mužem soupeřovi sestavy. Naši pozici v tomto utkání pak vylepšila spolupráce křídel druhé formace, kdy staronový muž sestavy Jarda Hrůza našel Honzu Šveigera a ten zaznamenal ve svém druhém startu za Tornados druhou branku. Uklidnění pro zbytek zápasu nám přinesla branka z hole „Chucka“, pro kterého nebylo problémem dorazit pod víko Ondrovu přihrávku. V poklidném závěru zápasu, kdy největším nepřítelem všech na hřišti byl míček, který si vesele poskakoval sem a tam, aniž by ho někdo mohl zkrotit, se ještě mezi střelce zapsal Koubek. K překvapení všech nezvolil střelu golfovým úderem, ale tahem, čímž zmátl všechny, zejména soupeřova brankáře, který stále čekaje nápřah vůbec netušil, že míček má už dávno za svými zády. Poslední úder pak opět patřil dvojici nových křídel druhé lajny, kteří využili špatné rozehrávky brankáře a pohodlně skórovali do opuštěné klece...

Tornados Hradec Králové - Joker Team Jaroměř                     5:0

Skrovný (Dušek), Šveiger (Hrůza), Dušek (O. Špalek), Jakoubek, Šveiger (Hrůza)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Joska Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Honza Šveiger, Tomáš Jakoubek, Jarda Hrůza.

Bez vyloučení

 

3. zápas - Tornados - Hradecký Fosy

Na třetí zápas do předměřické arény zavítala milá zvířátka z Madagaskaru - Fosy, tedy přesněji Hradecké Fosy a nutno dodat, že po celé utkání dělaly čest svému jménu. Běhaly, kousaly, zlobily a vystrkovaly zuby a drápy. A navíc podle stylu hry, jsme brzo pochopili, proč v předešlém týdnu neměla žádná z místních betonárek volnou kapacitu. Všechen beton si totiž objednaly právě Hradecké Fosy:-) Když se Vám podařilo obejít jednoho protihráče, tak hned na Vás vystartoval druhý a když jste zvládli jeho, tak první se mezitím vrátil a už Vás zase obtěžoval. Není se proto co divit, že se náš ofenzivní motor malinko zadrhnul a prosazoval se jenom ztěžka. Když už jsme se k nějaké střele dostali, tak buď skončila na nohách obránců nebo v náruči brankáře či v šibenici fotbalové branky umístěné za hřištěm (nedáme radši příště fotbal?). Zřejmě největší šanci zápasu jsme prováhali v momentě, kdy se Michal dostal ke zblokované střele. Zaujetí Fos pro obranu na chvíli převážilo nad disciplínou, takže Ondra zůstal na vteřinu sám před prázdnou brankou, leč přihrávku očekával marně. I když se Fosy soustředily hlavně na defenzivu, tak zase musíme spravedlivě dodat, že se pokoušely i o útočné výpady a nebýt obětavého zákroku Radima, který i za cenu vlastního zranění se vrhnul pod nohy Marcelovi, mohli jsme také odcházet poraženi z tohoto zápasu. Závěr utkání se ještě nesl v duchu odechových časů, jak pro jedno i druhé mužstvo, ale když si Koubek nevyprosil faul v poslední vteřině zápasu, tak byla na světě bezbranková remíza 0:0... Ze začátku pro nás trochu neplánovaná ztráta, ale vzhledem ke kvalitní defenzivě soupeře, našemu neproměnění jediné šance, celkem pochopitelný výsledek. Fosy hrají často s nulou na svém kontě, dosáhly už třetí bezbrankové remízy a pro nás nakonec i vychytaná nula a remíza lepší než smolná prohra.

Tornados Hradec Králové - Hradecký Fosy                    0:0

 

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Joska Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Honza Šveiger, Tomáš Jakoubek, Jarda Hrůza.

Bez vyloučení

 

4. zápas - Tornados - Laviny

Čtvrtým, posledním zápasem dnešního dne pro nás bylo utkání s Lavinami. Ty dokážou hrát ještě úporněji v defenzivě než Fosy a loňská dohrávka v Třebši, kdy se za půlku podívali jenom 1x byla stále v živé paměti. Nečekalo nás tedy rozhodně jednoduché utkání. Překvapivě se však o jeho osudu rozhodlo ještě dříve, než si všichni aktéři dokázali uvědomit, že se hraje a věřím, že někteří se na palubovce ani nepohnuli. K vyhranému míčku se dostal Jiřan, našel Michala a ten běžel slavit dříve, než míček skončil za brankovou čárou. Naštěstí pro něj se tam opravdu dostal podle pravidel a pro rozhodčího očividně. Tím byl dán charakter utkání. My jsme se snažili tlačit a přidat pojistku na naše vedení a Laviny trpělivě bránili a snažili se využít každé možnosti na rychlý protiútok. Když se nám nepodařilo využít ani jednu z nabízených přesilových her, byl stav stále jen o jednu branku v náš prospěch. Rozhodnutí přinesl až Koubkův nájezd, který konečně pochopil, jak se povoluje ruční brzda. Po slalomu ztuhlou obranou Jarda Hrůza dokonal jeho práci a pojistil naše vedení na 2:0. Ke konci zápasu se nám hra sice trošku přiostřila a na hřišti se objevilo i několik nepublikovatelných výrazů, ale to však nic nezměnilo na našem vítězství.

Tornados Hradec Králové - Laviny Hradec Králové                 2:0

Skrovný (Zedka), Hrůza (Jakoubek)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Joska Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Honza Šveiger, Tomáš Jakoubek, Jarda Hrůza.

Vyloučení : 0:2

Verner (?), Marek (?)

Bez využití

 

 I když jsme si ve skrytu duše možná přáli plný počet bodů, musíme být realisti a 10 bodů je nakonec hodně dobrých. Přijdou další zápasy a stát se může cokoli. Je potřeba navázat na tyto naše zápasy, vyzdvihnout dobrou defenzivní hru celého týmu, pochválit Radima za předvedené zákroky a jeho tři nuly a pozitivem rozhodně je i fakt, že každý z útočníků se dokázal střelecky prosadit. I když ne tolik naši elitní odstřelovači Koubek a Ondra, ale z jejich práce dnes těžili jiní. Jako velice kompaktní se ukázala nová dvojice Jarda Hrůza – Honza Šveiger - s velkou bojovností a důrazem.

Průběžná tabulka Zápasy V R P Skóre Body
1. Spojené síly 8 7 1 0 36:8 22
2. Patapuf 8 6 1 1 20:11 19
3. Hradecký Fosy 8 4 4 0 16:4 16
4. Černilov 8 4 3 1 17:11 15
5. Joker Jaroměř 8 3 2 3 20:22 11
6. Tornados 4 3 1 0 12:2 10
7. Vikingové 8 3 1 4 13:16 10
8. Kamikadze 4 2 1 1 9:8 7
9. Laviny 8 1 2 5 7:15 5
10. AHF Náchod 4 1 1 2 8:9 4
11. Myšáci 4 1 1 2 9:11 4
12. Červená Voda 4 1 1 2 4:7 4
13. Předměřice 4 1 0 3 2:11 3
14. Chroustovice 8 1 0 7 16:32 3
15. FBC Valhalla 4 0 1 3 4:19 1
16. Zbrojovka 4 0 0 4 3:10 0

 

Kompletní přehled zápasů 2. kola FLA 2010-2011 ze dne 16. 10. 2010

 

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode