Hradec Králové florbal team

Profily hráčů - díl druhý - Jiřan

23.12.2009 13:52

 V druhém dílu nepravidelného seriálu „TORNADOS včera, dnes a zítra“ si investigativní část redakce „PLESKU“ vzala na mušku jednu z nejvýše postavených osob v hierarchii organizace. Upozorňujeme, že slabším jedincům se z následujícího textu může začít zrychlovat dech a podlamovat kolena. Neboť našim redaktorům se opět podařilo proniknout hluboko do minulosti této osoby a na světlo světa se tak dostávají skutečnosti, které by zřejmě bez našeho přičinění nadále ležely na dně trezorů v hustě zaprášených aktech s nápisem „Přísně tajné“.

Zájmová osoba se narodila 30. prosince 1980 ve znamení Kozoroha a jak je z data jasně patrné, hned následující den si mohl „vyhodit z kopýtka“ při extra porci Sunaru. Jak jsme již předeslali v úvodu, tento člen nejužšího vedení organizace dokázal v posledních letech při stoupání v mocenském žebříčku dovedně „zametat“ svou minulost ve stylu mafiánských „kmotrů,“ takže je jen velmi obtížné poskládat ze sesbíraných střípků informací ucelený obraz. Musíme se tedy pro začátek spokojit alespoň s výčtem suchých faktů. Jako jedináček se stal pilným žákem a jeho první školní vysvědčení jen dokládají zařazení mezi premianty třídy. Už v tomto ranném věku propadl své první životní vášni a to strojům těžších vzduchu – pro začátek v plastikové podobě. Podle neověřených kuloárních informací, však za touto zálibou tehdy stála zejména velmi rozšířená kratochvíle mládeže v podobě inhalace par z průmyslových barev a rozpouštědel… Ponechme tuto informaci na úrovni spekulace a pojďme dále. Faktem je, že vstupuje do organizace s tajemným názvem KPM Hradec Králové, která oficiálně vystupovala jako sdružení plastikových leteckých modelářů. O její pravé činnosti nám bohužel nejsou známé bližší skutečnosti, nicméně je možné spekulovat o tom, že se mohlo jednat o organizaci podobnou svobodným zednářům, která měla za úkol připravovat elitu národa do vrcholných funkcí.

Vnímavý čtenář jistě namítne, že nám zatím v celém popisu chybí propojení na sport. Tento postřeh je na místě a tím pádem se dostáváme k další životní etapě naší osoby. Po ukončení základní školy přechází studovat na Obchodní akademii v Hradci Králové, kde se setkává s dnešními spoluhráči T. J. (28) a R. Š. (29). Tato trojice spolu s ostatními spolužáky zakládá v roce 1997 třídní hokejbalový klub 2.A TORNADOS pro účely školního turnaje jak jinak než v hokejbalu. Tento sport byl v druhé polovině 90. tých let v Hradci Králové velmi rozšířen, takže brzy se tým rozrostl o nové členy a začal hrát ve východočeské metropoli juniorskou a posléze i seniorskou soutěž. Jako hráč nastupoval na pozici obránce a svou důslednou hrou často „tvrdil muziku“ TORNADOS, což vlastně platí bezezbytku dodnes. Hokejbalovou kariéru završil stejně jako celý tým ziskem titulu mistra Hradecké hokejbalové ligy v roce 2001.

 

„Přiletí ta Bé dvojka, nebo nepřiletí…?!?“

V mezidobí mezi „reinkarnací“ TORNADOS v roce 2007 se začíná věnovat své třetí životní zálibě a to fotografování. Oficiálně se řadí mezi skupinu podivně vypadajících individuí, kteří se sami mezi sebou nazývají „spotters“ neboli v české transkripci „spotteři.“ V tuto chvíli je zřejmě nutné uvést čtenáři vysvětlení tohoto „terminus technicus.“ Pokud náhodou zavítáte do okolí letiště a spatříte zde osobu, která pobíhá okolo plotu s fotoaparátem na krku, či se případně snaží dostat na vyvýšené místo nebo naopak co nejblíže směrem k cedulím „Vojenský prostor – vstup zakázán!“ a při objevení se letícího stroje  B-2 na horizontu začne vydávat neartikulovatelné zvuky, buďte si jisti, že jste s velkou pravděpodobností narazili na „spottera.“ Toto neoficiální společenství je alespoň ve Východních Čechách opředeno mnoha tradovanými legendami a má zde poměrně silnou základnu. Zlí jazykové tvrdí, že se stejně jedná o maskované profesionální paparazzi. Je na místě uvést, že v týmu TORNADOS není naše zájmová osoba jedinou, která se hlásí do jejích řad. Nicméně to už by byl jiný příběh, který si zřejmě necháme na další pokračování, abychom zbytečně neodbočovali z dějové linky.

Je na čase také zmínit některé další koníčky a záliby, kterým se náš oslavenec věnoval či nadále věnuje. V období své puberty podle dalšího získaného svědectví rád holdoval tzv. „extrémní astronomii,“ což v reálu znamenalo pozorování hvězd z lavičky v zimních měsících a hraničilo to mnohdy s umrznutím. Z této doby a příležitosti také pochází jeho výrok: „hvězdičkýýýýýýý…….“. Dále je třeba uvést, že od roku 1997 je členem buňky „Perníkový džihád,“ která podporuje hokejový klub HC Pardubice na všech frontách.

„Perníkový džihád“ in action…

Naši osobu dále vzhledově charakterizují tmavé uhrančivé oči, pod jejichž pohledem se kácí celé řady fanynek. Dlouhé černé vlasy, které v minulosti dotyčnému přinesly přezdívku „Nick Slaughter,“ až donedávna vypracovaná štíhlá postava „kulturisty z Dachau“, ale hlavně množství doplňků ošacení v tmavě rudé barvě s černým koněm z Maranella.

Od roku 2007 je stálým členem obrany TORNADOS a „ironmanem“ týmu, neboť do této chvíle nevynechal jako jediný hráč mužstva ani jediné soutěžní utkání. Na hřišti jej charakterizují zejména rychlé útočné výpady po křídle ve stylu tankistického „blitzkriegu,“ problémy s útěkem před jeho důslednou obranou by měl jistě i Usain Bolt a přes jeho poměrně sporou postavu mají s jeho důraznou hrou do těla problémy i borci kalibru „Zonygy.“ V případě, že by jste jej i tak chtěli opravdu obejít s míčkem na hokejce, je třeba počítat s tím, že v konečném důsledku může dojít až na „beast no jutsu“ a jmenovaný vás zastaví v posledním okamžiku vlastním chrupem. Prostě a jednoduše řečeno hraje pod mottem: „No passaran!“ Na place je třeba jej hledat pohledem pod číslem 73, díky kterému zapadá do kombinace s Koubkem (74) a Martinem (75). Tato posloupná řada je určitě jednou ze zajímavostí TORNADOS. Prozatím se nám však nepodařilo spolehlivě zjistit, zda také něco určitého znamená, či nikoliv.  

„Tak tohle jste přehnali…“

Je velmi pravděpodobné, že v tuto chvíli je již identita naší osoby prozrazena – ano jedná se o generálního manažera a kapitána v jedné osobě – Jiřího „Jířana“ Zedku, kterému tímto celý TORNADOS team přeje všechno nejlepší k jeho 29tým narozeninám!

„Il tuto di capo“

Poznámka šéfredaktora: V současné době je autor článku pohřešován…

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode