Hradec Králové florbal team

9. - 12. zápas sezony 2010-2011 - 4. hrací kolo FLA

27.11.2010 22:32

Čtvrté ligové kolo mělo poprvé v letošním ročníku Florbalové ligy amatérů srovnat rozdané karty. Týmům se vyrovnají počty odehraných zápasů a tím pádem se poprvé ukáže skutečné pořadí a ambice všech mužstev. Trumfy byly tuto sobotu plně v kapsách našich trenýrek (máme sakriš vlastně kapsy?). Hned celá trojice soupeřů v tabulce před námi měla pro tentokrát volno a matematika byla jasná. První příčka se na nás zubila, vzdálena „pouhých deset“ bodů. V osudí čtyřech našich dnešních zápasů bylo ale celkem 12 bodů, což nás mohlo po stoprocentním bodovém zisku letos poprvé katapultovat na první pozici. A s tím jsme také ráno neskromně a Skrovně vstávali. Cíl to byl ale opravdu nelehký a k jeho naplnění to bude chtít plnou koncentraci, soustředění, možná trochu štěstí a bezchybně šlapat jako kompaktní tým. Přes menší technické problémy, které způsobil první letošní sníh, jsme se všichni sešli v 8:45 v Předměřické hale. Pro tentokrát naposledy pozdní sraz odpuštěn. Díky zásahu Martina již příště poslední příchozí budou platit mastnou pokutu do společné kasy. Takže pozor Radime, Koubku, Jardo :-)). A jen na řidiče se to házet nebude :-)

9. zápas - Tornados - Hradečtí Vikingové

V prvním zápase dne jsme se utkali s týmem Hradeckých Vikingů, dříve známými jako The Menti či Balíci z PPL. Tak časté změny názvů by mohly signalizovat nekalé úmysly vedoucích představitelů podobné s chováním dnešních podnikatelů, vydělat rychle peníze a firmu přivést do krachu nebo insolvence. Nenechali jsme se však ale zmást. Věděli jsme, že na nás čeká silný tým poskládaný z hokejbalistů, hrající nejen s novým názvem, ale i s novým impulsem, dobrým kolektivem a proto jsme se na utkání plně soustředili. Vždyť kdy jindy se nám poštěstí zahrát si proti mistrovi světa v hokejbale :-). Úvod utkání se nesl v duchu vzájemného oťukávání, ale podvědomě jsme cítili, že se nám herně daří a začínáme tahat výrazněji za otěže zápasu. A naše domněnky se přetavili i v činy a to když za naší brankou našlápl Martin, jako Bobby Orr v dobách své největší slávy. Ladným skluzem, tedy správně rychlým a dlouhým během vyvezl míček až na soupeřovu polovinu a rychlou střelou zápěstím k tyči nedal brankáři šanci. Naše snaha však nijak nepolevila, ba naopak jsme chtěli přidat další pojistku. Díky tradičně opožděnému Michalově střídaní, se podařilo čerstvému Koubkovi překonat svoji rychlostí zkoprnělou obranu soupeře a Michal splnil přesně to, co od něj očekáváme. Uklidil míček do branky jako Tiger Woods před svojí milostnou aférou. Povedený poločas jsme korunovali přesilovkovým zásahem. Vikingové nás nejprve drželi daleko na dostřel od své svatyně, ale poté, co se naše přesilovková formace pootočila a Michalova střela byla sražena k volnému Ondrovi, mohli jsme jásat. Červená čmouha na Jiřanově zápěstí pak pouze upřesnila skórujícího a jak vlastně skončil tečovaný balonek přesně v růžku soupeřovi branky. Tím jsme si však zřejmě vybrali vše pozitivní pro tento zápas. Napoprvé nás ještě 10 vteřin před konce poločasu zachránilo břevno Radimovi branky, ale ihned po zahájení druhé půlky jsme již inkasovali. Jeden z Vikingů se nám vytočil z rohu a na brankovišti přesně pod nohami Jiřana našel volnou hůl spoluhráče. Po snížení jsme byli chvíli dezorientovaní, ale dokázali jsme se brzy zase plně zkoncentrovat. Přes další šance na obou stranách, ve kterých se vyznamenali oba brankáři, jsme si nakonec dokráčeli k prvním 3 bodům.

Tornados Hradec Králové - Hradečtí Vikingové                 3:1

M. Špalek, Skrovný (Jakoubek), Zedka (O. Špalek) - 3:1 Lorenc (Bacovský).

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Jarda Hrůza, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Vyloučení : 1:1

Hrůza (blokování hole) - M. Hrbáč (?)

Využití : 1:0   

Zedka (O. Špalek) na 3:0

10. zápas - Tornados - Chroustovice

V druhém utkání byl naším soupeřem tým AFLC Chroustovice. Další nováček FLAHK, který zatím ve svých výkonech platí nováčkovskou daň. Utkání proti tomuto týmu nemělo být sice snadnou záležitostí a tři body nám zadarmo nenechají, ale přesto jsme neočekávali výrazně těžkou bitvu. První branku v tomto utkání zaznamenal Tomáš Bouz po nahrávce Jardy Blehy a nám se tak začali konečně probouzet i tyto dvě šípkové Růženky ke svým standardním výkonům. Pozadu zřejmě nechtěl zůstat jejich parťák z lajny Koubek a další brankou započal svůj čtyřbodový zápis do kanadského bodování v tomto matchy. Vzápětí nato Ondra vysunul dlouhou nahrávkou Michala a ten se prosadil do třetice. Tím bylo prakticky o osudu utkání rozhodnuto a naším cílem bylo udržet nulu pro Radima. Ve druhém poločase vložil Jarda Bleha hůl do Koubkovi střílené přihrávky, a pokud jste ztratili tarantuly, tak v šibenici branky Chroustovic ji určitě nehledejte. Jardova teč byla tak přesná, že by z ní ve víku zbyl pouze mastný flek. Druhá lajna hrála tentokráte první housle a Koubkův druhý zásah, změnil ukazatele stavu na číslovku pět, a pokud by se tarantuly podařilo přeci jen zázrakem Jardův zásah přežít, tak Koubkovu trefu už určitě ne. Šestou trefou ukončil obléhání branky Chroustovic opět člen druhé řady – Tomáš Bouz za asistence Koubka. Jedinou kaňkou našeho výkonu bylo vyloučení Ondry, který neudržel nervy na uzdě a zbytečně fauloval jednoho z pronikajících soupeřů sekerou dle vzoru kanadských dřevorubců, a po následné výměně názorů, kterou nelze před 22 hodinou interpretovat, šel zchladit své emoce na lavičku hanby. Soupeř nabídnutou výhodou nepohrdl a Radim tak přišel o čistý štít. Toto drobné zaváhání jsme však okamžitě napravili a mezi střelce se svoji utajenou střelou zapsal Doktor a z trestného střílení Michal. Účet utkání pak opět uzavřel Michal, který 5 vteřin před koncem využil špatné rozehrávky Chroustovic a nedal brankáři šanci.

Tornados Hradec Králové - AFLC Chroustovice                    9:1

Bouz (Bleha), Jakoubek, Skrovný (O. Špalek), Bleha (Jakoubek), Jakoubek (Vodák), Bouz (Jakoubek), Vodák (M. Špalek), Skrovný z tr. střílení, Skrovný - 6:1 Bečička (Sedláček).

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Jarda Hrůza, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Vyloučení : 1:0

O. Špalek (sekání)

Využití : 0:1   

Bečička (Sedláček) na 6:1

 

11. zápas - Tornados - Červená Voda

Třetím zápasem sobotního dne, již zalitého sluncem po ranní sněhové přeháňce, bylo utkání proti Červené Vodě. Ta nastoupila pouze v osmi hráčích, ale i tak jsme ji nemohli podcenit. Chtěli jsme se proto spolehnout na rychlý úvod. Taktické plány jsme začali ihned od začátku uplatňovat a po dvou pasech Michala a skvělé práci Chucka na brankovišti jsme vedli 2:0. Dělat Chuckovi statistiky branek, tak bychom asi zjistili, že trefit prázdnou branku je pro něj někdy problém, ale zato z prostoru před brankou se nikdy nemýlí. Naše elitní lajna se tentokráte nechtěla nechat zahanbit a tak po její klasické spolupráci mohli rozhodčí hlásit: „branka hráč č. 16, asistence hráč č. 5“. Obrození „Oflendského střelce“ pak potvrdili dva jeho zásahy po přesných pasech jeho dvorního nahrávače Koubka. Zvláště druhý zásah, kdy perfektně zaběhl za obranu a zakončil mezi nohy brankáře, by mohla směle konkurovat akcím ve Zlaté helmě, jen kdyby měl Jarda na nohách brusle místo sálovek. Skóre dalšího povedeného zápasu, jako tradičně, uzavřel Michal a my měli „skoro“ splněno. Prostříleli jsme se na první místo. Nyní jsme jen potřebovali potvrdit náš „minibreak“ v utkání s oslabenou Zbrojovkou.

Tornados Hradec Králové - Florbal Červená Voda               6:0

Dušek (Skrovný), Dušek (Skrovný), Skrovný (O. Špalek), Bleha (Jakoubek), Bleha (Jakoubek), Skrovný 

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Jarda Hrůza, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Vyloučení : 1:1

Hrůza (hra rukou) - Liepold (hra na zemi)

Bez využití

 

12. zápas - Tornados - Zbrojovka

Kdyby minulý rok nepřišla Zbrojovka kontumacemi o šest bodů, byla by s přehledem vicemistrem soutěže. Loni naplňovala svůj název maximálně, dokázala být neskutečným ofenzivním a bojovným válcem a zaznamenala pravděpodobně i nejdelší sérii vítězných zápasů v celé soutěži. Letos ale působí Zbrojovka spíše jako fabrika na špuntovky, na každou branku se nadře a sami hráči již nevědí, co dělat lépe. Snad i z tohoto důvodu, s pocity ze získaných devíti bodů a vidinou pouze sedmi borců na druhé straně hřiště, jsme začali poněkud vlažně. Když už to vypadalo, že se vrátíme na zem a začneme konečně hrát, to co jsme si před zápasem řekli, stal se pravý opak. Za naší brankou v osobním souboji dostal Ondra loktem do obličeje a otřesen si ustlal v plastových mantinelech. Jeho neschopnosti bránit vzniklou situaci soupeř 100% využil a dostal se do vedení. Ani mohutné protesty Jiřana o faulu neuspěli. S odstupem času nutno uznat, že posouzení rozhodčích bylo správné. Střet byl nezaviněný, a pokud hráč nebyl „krvavě zraněn“, měli jsme získat míč, abychom dosáhli přerušení hry. Takhle jsme však museli dotahovat brankovou ztrátu, která vlila Zbrojovce do žil nevyčerpatelnou energii. V dalších minutách po vedoucí brance Zbrojovky jsme se herně trápili a tak trochu po vzoru některých týmů jsme se snažili vymodlit si fauly na sebe. Tak se však nestalo a nakonec jsme se sami uklidnili a pochopili, že rozhodčí zde není, aby nám ublížil, a Zbrojovka nám zápas také sama neulehčí. Vyrovnání opět zařídila naše obrozená druhá útočná formace a to přičiněním jejího samotného vůdce, inženýra, bakaláře a diplomovaného specialisty v jedné osobě, pana Jakoubka :-). Tímto mu chceme všichni poděkovat, že mu nemusíme na hřišti vykat, neboť by to při jeho rychlosti značně komplikovalo naše kombinační možnosti :-). Druhý poločas byl už především bojem vůle. Sedm statečných se drželo zuby nehty a nám pomalu docházeli síly, což se projevovalo i nepřesným střídáním a rozhozením jednotlivých formací. Jenže nakonec právě z toho jsme těžili. Čerstvý Tomáš Bouz zakombinoval s Michalem a obehraná písnička dále pokračuje. Vedení 2:1 jsme pak i s trochou té nervozity a taktiky udrželi až do konce a připsali si tak vytoužených 12 bodů, které v pondělí ještě stvrdil Jiřan, Ondra a organizátor Martin, jídlem se dvěma papričkami :-). A my jsme po tomto kole vypadali, jak naši čínští spoluobčané a podavači plamenometných jídel – usměvaví, za každých okolností spokojení a prostě happy. Toto kolo se opravdu povedlo, „toplý, toplý, tlochu pálí, ale výbolný, klásný den, toplý den, přijít zase, našledanou“… Za tři týdny opět v Předměricích naviděnou :-)

Tornados Hradec Králové - Zbrojovka                         2:1

Jakoubek, Skrovný (Bouz) - 0:1 Vašata

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Jarda Hrůza, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Bez vyloučení

 

Průběžná tabulka Zápasy V R P Skóre Body
1. Tornados 12 10 2 0 41:8 32
2. Patapuf 12 9 2 1 39:17 29
3. Spojené síly 12 8 2 2 42:13 26
4. Černilov 12 7 4 1 36:15 25
5. Hradecký Fosy 12 6 6 0 27:9 24
6. Joker Jaroměř 12 6 2 4 33:27 20
7. Myšáci 12 6 1 5 36:30 19
8. Vikingové 12 6 1 5 23:23 19
9. AHF Náchod 12 4 2 6 29:32 14
10. Kamikadze 12 3 3 6 22:29 12
11. Laviny 12 3 3 6 13:22 12
12. Předměřice 12 2 4 6 19:26 10
13. Zbrojovka 12 3 0 9 15:29 9
14. Červená Voda 12 2 2 8 10:37 8
15. FBC Valhalla 12 2 2 8 19:56 8
16. Chroustovice 12 1 0 11 20:51 3

 

Kompletní přehled zápasů 4. kola FLA 2010-2011 ze dne 27. 11. 2010

 

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode