Hradec Králové florbal team

8. TURNAJ FLORBALOVÉ LIGY AMATÉRŮ

30.05.2009 21:00

...a jdeme do finále, poslední tóny zní, možná přijde i kouzelník... s naší partou rozehranou... v září 2009 na shledanou....  

Již sedmý turnaj rozhodl, že nám první místo v celkovém ročníku ligy nikdo nevyfoukne, ale překvapivě jsme si celkové vítězství ještě nijak neužívali, snad i proto, že nás čekal ještě poslední turnaj a bylo by určitě tím správným završením vítězné sezony vyhrát i poslední turnaj a vůbec poslední zápas. A kdyby se toto všechno povedlo, dosáhli bychom magické mety – 100 bodů za sezonu. K tomu všemu nám mohla dopomoci i nejsilnější základní sestava bez absencí. Otázkou bylo, zda je ještě k tomu všemu motivace, vždyť již zaznívaly hlasy o oslavách, vylepšování osobních střeleckých účtů, halení se do chorvatských vlajek a pocucávání šampaňského. Objevil se i návrh na nastoupení týmu v nových tričkách s laškovným sloganem, jehož autorem byl Ing. Jakoubek, DiS. Téma však není publikovatelné, hrozilo by Koubkovi možná i odebrání vysokoškolského diplomu :-)

Na pohodový ranní rozjezd nebyl čas a los nám přiřknul hned druhý nejlepší tým soutěže – Kance ze Smiřic. Hned od úvodního hvizdu bylo vidět, že si Kaňouři s námi přiťukávat sklenkami nebudou a pěkně se do nás pustili. Balonky, hokejky a rychlé pohyby svištěly na obou stranách, kvalitou nikdo nezaostával. Až před polovinou zápasu se míčku chopil na soupeřově straně Vašata, od poloviny se prosadil přes útočníky, přečíslil naši obranu a urostlou postavou se dostal před branku a překonal Radima. „Polk, no nic, tak jedeme...“ Hecovali jsme se a bojovali dál. Minutu a půl před koncem jsme zkusili z brány stáhnout Radima a zatlačit při power-play. Smrtící tlak nastal záhy a po čtvrt minutě se ze závaru před brankovištěm prosadil Jarda a bylo srovnáno. Byli jsme nakonec rádi z tohoto výsledku, remíza byla asi spravedlivým obrazem kvalitního duelu.

V kvalitním zápasovém tempu nás dále prověřily Spojené síly. Ač se nám s nimi hraje dobře, zápasy jsou vždy na vysoké úrovni a vyrovnané. Dvě naše kompletní útočné lajny se střídali ve vysokém tempu, ale paradoxně jsme si výraznější brankové příležitosti nevypracovávali. Možná i proto, že fyzicky zdatní snipeři Michal s Tomášem a Chuckem se ani nestihli proběhnout a decentně zpotit a už je střídal druhý útok, stejně střelecky nažhavených shooterů – Ondra, Koubek a Jarda. Střídání dvou kompletních útoků je jistě takticky rozumným řešením, ale záhy jsme se po bezbrankové remíze a jednom vstřeleném gólu po dvou zápasech drbali za ušima a přemýšleli, co safra s tím. Přesunout někoho z útočníků do obrany a vytížit tak více ofenzívu? Michal navrhoval, že by případně nemusel střídat, aby si „trošku“ zahrál a dostal se do tempa. Věru smělé, ale řekli jsme si, že to ještě v posledním zápase zkusíme a budeme střídat dva kompletní útoky.

Balíci z PPL nám naše rozhodování a nejistotu usnadnili. Pravda, že sice Balíci neměli zuby a hokejky nabroušené jako jindy, ale líbivou útočnou a kombinační smrští jsme je sfoukli jak svíčku a šolíchali to jak oni populární opálení „kucí“ z Barcelony. Chuck dělal čest své přezdívce a svými dvěma zásahy nás uklidnil. Jarda přidal také dva zásahy, ale svoji úvodní potenci si již poté v dalších zápasech šetřil nejspíš na doma, Michal se branky konečně dočkal také, Ondra se radoval po pěkné kombinaci a Tomáš se prosadil po dorážce před brankovištěm.

Ze skupiny smrti jsme postoupili nakonec z druhého místa se skórem 8:1, vítězi skupiny – Spojeným silám – stačil z těchto vyrovnaných duelů účet pouhých 3:1! Druhá skupina byla také nezvykle vyrovnaná a tak nám bez oboustranného taktizování připadli do čtvrtfinále „Sokolíci“ z Předměřic. I tento tým se značně změnil a zlepšil a se sokolskou srdnatostí byl více než vyrovnaným soupeřem a my se nemohli stále prosadit. Naši obránci se s mrštnými útočníky vůbec nepárali a hráli a bili se do zapískání rozhodčích, kteří ale nechávali hře volný průběh. V jednom ze soubojů v obraně se Jiřan s jedním ze soupeřů do sebe dost nevybíravě pustili a Martin už spěchal Jiřanovi vypustit papinův ventil, ale ten mu oznámil, že bere na uklidnění tabletky s hořčíkem a že je úplně v pohodě:-). Ač Koubek desítkami nasypaných gólů jako například Michal nehýří, dokáže však svým přehledem rozhodovat vyrovnané výsledky. Vymotal celou obranu a přihrál z pravé strany před branku, kde si Ondra ještě stačil zavázat tkaničku a rozhodnout zápas na hubených 1:0. Přešli jsme upracovaně přes čtvrtfinále a konečně na sebe navlékli mistrovské kšiltovky, které jsme si pro případné ztrapnění schovávali až po tomto úvodním úspěšném prvním kole play-off.

A na semifinále se na nás zubili, se schovanými žolíky v ponožkách, dnes velmi produktivní a úspěšní Jokeři z Jaroměře - dnes poprvé v nových dresech v nezvykle černo-červené kombinaci, oproti původním proslaveným oranžovým trikům. Draví a rychlí útočníci soupeře byli postrachem, ale s naším dnešním zvlhlým střeleckým prachem jsme si byli vědomi, že musíme být hlavně zodpovědní do obrany a čekat třeba jen na jedinou brankovou příležitost. Přes neustálé bušení do soupeřovy obrany se stále naše kombinace a střely neprosazovaly. Až půl minuty před koncem Michal nevěděl co s míčkem a z velkého úhlu z pravé strany vystřelil na branku. K překvapení všech si jeden z obránců míček srazil do branky a bylo to tu. Finále, dosažená meta vysněných sto bodů a odhodlání završit dnešní den i celou sezonu absolutně vítězně.

A zde jsme hokejky zkřížili opět se Spojenými silami. S týmem, který si pravidelně udržuje stálou formu a kvalitu a nenápadnými výsledky se i díky tomuto finále a turnaji prokousal na celkové třetí místo ve FLA. Soupeře již posílil obávaný střelec Moravec, třetí nejúspěšnější shooter celého ročníku ligy, hned za naší elitní dvojicí – Michal Skrovný a Ondra Špalek. Ale zápas opět rozhodovaly především bezchybné obrany. A toto ještě podtrhl svojí úspěšnou střelou náš mladý nadějný bek Martin Špalek a za chvíli i druhý obránce Jirka Krátoška, který se nebojácně pustil středem k brance a nenápadným bekhendem zavěsil do šibenice. Soupeř snížil a v posledních minutách odvolal brankaře. Luxusně hrající Jirka se z vlastní půle pokusil přes celé hřiště trefit branku, ale těsně před dopadnutím míčku do branky jej jeden ze soupeřů vysokou holí odpálil a rozhodčí nařídili trestné střílení. I když byla branka prázdná, florbalová pravidla technické góly neznají. Jirka si míček vzal tedy znovu a předvedl nám, jaké má nervy a herní zkušenosti. Snad čtyřikrát naznačil kolem pomalu jedoucího míčku stahovačku, až na popáté si balonek stáhl doleva a nekompromisně zavěsil. 3:1 – poslední gól sezony, 170. gól vstřelený v Předměřicích a k celkovému účtu: 5 vítězství z osmy možných, 46. vítězný zápas z celkových 55, pohár pro vítěze, šampaňské, památeční trička a kšiltovky, oslavy a doutníček...

...We Are the Champions....

Výsledky ve skupině B :

Tornados Hradec Králové - Kanci Smiřice 1:1
Jarda Bleha - Tomáš Vašata  
Tornados Hradec Králové - Spojené síly Hradec Králové 0:0

 
Tornados Hradec Králové - Balíci z PPL Hradec Králové 7:0
2 Ondra Dušek, 2 Jarda Bleha, Michal Skrovný, Ondra Špalek, Tomáš Bouz  

 Čtvrtfinále:

Tornados Hradec Králové - Sokol Předměřice 1:0
Ondra Špalek  

 Semifinále:

Tornados Hradec Králové - Joker Team Jaroměř 1:0
Michal Skrovný  

 FINÁLE:

Tornados Hradec Králové - Spojené síly Hradec Králové  3:1
Martin Špalek, 1+1 z trest. střílení Jirka Krátoška - Štefan Hrunka  

Tornados - branky na 8. turnaji

Jméno Zápasy Branky
Jarda Bleha 6 3
Michal Skrovný 6 2
Ondra Špalek 6 2
Ondra Dušek 6 2
Jirka Krátoška 6 2
Tomáš Bouz 6 1
Martin Špalek 6 1

Střelecká tabulka po sezoně FLA 2008-2009

Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 55 53
Ondřej Špalek 53 32
Milan Hajn 10 13
Jarda Bleha 46 15
Tomáš Jakoubek 49 12
Tomáš Bouz 38 11
Jirka Zedka 55 10
Ondra Dušek 54 10
Martin Špalek 43 6
Jiří Krátoška 27 6
Lukáš Vodák 8 2

Pořadí týmů na 8. turnaji:

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 13
2. Spojené síly Hradec Králové 11
3. Kanci Smiřice 9
4. Joker Team Jaroměř 7
5. Myšáci Hradec Králové 6
6. Sokol Předměřice 5
7. Laviny Hradec Králové 4
8. Balíci z PPL Hradec Králové 3
9. Sokol Předměřice junioři 2

 

Závěrečné pořadí týmů po sezoně :

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 102
2. Kanci Smiřice 75
3. Spojené síly Hradec Králové 67
4. Myšáci Hradec Králové 64
5. Laviny Hradec Králové 63
6. Sokol Předměřice 47
7. Joker Team Jaroměř 42
8. Třebechovice 33
9. Balíci z PPL 26
10. Bowling Bar Předměřice 19
10. Sokol Předměřice junioři 19

We are the Champions... Mistři FLA pro sezonu 2008-2009

...Tomáš Bouz, Jarda Bleha, Martin a Ondra Špalkovi, Jirka Krátoška, Ondra Dušek

Tomáš Jakoubek, Michal Skrovný, šáňo, pohárek, Radim Špalek, pohár, Jirka Zedka

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode