Hradec Králové florbal team

5. ročník Zimního MS Open Malé Svatoňovice 2010

08.01.2011 22:49

8. leden byl v kalendáři Jiřana a Ondry veden jako florbalový, přestože Tornados v dnešním kole FLA měli volno. Aby nám to ale nebylo líto a nezáviděli florbalistům v předměřické hale, zavděk jsme přijali pozvání do Malých Svatoňovic na tradiční Zimní MS Open, tentokrát již na 5. ročník. Po příjezdu do haly jsme s velkým překvapením okukovali velikost haly. Tedy spíš maličkatost, ale toto slovo v jazyce českém neexistuje. Na hru 5+1 byly rozměry celkem malé, mantinely byly nakreslené jen na zdech a říkali jsme si, jak se tu asi budou v ligových soutěžích odhadovat auty. Ale pro ligu se zde ještě rozměry zmenší rozestavěním mantinelů, tak jsme nakonec byli i rádi za pouhé čáry na zdi a o nějaký ten metr na palubovce více. Ale i přesto všechno vládla v hale příjemná povánoční atmosféra a my se těšili na nové týmy. Na dnešní den jsme měli opět kompletní dvě pětky, ale poněkud optický přetlak obránců. Jiřan, Joska a Doktor měli být po poledni ještě doplněni o Martina, který si plnil své víkendové povinnosti u chlebodárce, vykořisťovatele neboli zaměstnavatele, pokud chcete. Na post prvního centra jsme tentokrát zkusili Jirku Krátošku, doplněného klasicky o Michala a Chucka. Ondra měl ve druhé formaci k sobě na křídlech druhého buldoka týmu Jardu Hrůziče a rychlého běžce Tomáše. Z rodinných důvodů absentoval Jarda Bleha a Koubek měl na „starost“ neodkladné chytání ryb skrz díru v nějakém rybníce. Ač jsme jezdili celý týden do nejmenovaného vodního reservoáru napouštět naftu a rozbíjet tuhnoucí led, v den konání turnaje byl zamrzlý a zimní rybolov se konal a Koubek se nezúčastnil:-)

1. zápas - skupina A

Tornados - Bifidus Aktiv Malé Svatoňovice

Očekávali jsme, že do prvního matche na nás naběhnout vypracovaní kluci s těly manekýnů z reklam na jogurty, ale nakonec se na nás za názvem Bifidus Aktiv zubili údajně místní hasiči s poněkud jinak vypracovanými figurami. Čárou přes rozpočet byla velká zima a tím pomalejší cesta druhého vozu s hráči, který se ještě trochu opozdil i díky ráno si pochrupujícímu Joskovi:-) Proto jsme museli začít jen v šesti lidech do pole a čekali, až dorazí Doktor, Hrůzič a Joska. Jirka Krátoška brzy předvedl, co jsme od něj očekávali, uplatnil svoji urostlou postavu a herní přehled a vyzval ke skórování Ondru. Pak Ondra připravil pozici pro skórování Michalovi a bylo na světě celkem pohodové vedení 2:0. Poté dorazila i trojice opozdilců, ale než jsme si asi zvykli na jiný počet hráčů a jiná střídání, začali místní hasiči v našem pásmu zakládat požáry. K tomu následovalo pár zmatků, zkažených rozehrávek a smůly a po dvou brankách soupeře se mohlo začínat od znovu. Jenže Ondra v závěru utkání předvedl svoji techniku a držení balónu, individuálně se prosadil a ve svém vydařeném zápase strhl vítězství na naši stranu.

Tornados Hradec Králové - Bifidus Aktiv Malé Svatoňovice        3:2

O. Špalek (Krátoška), Skrovný (O. Špalek), O. Špalek - soupeř 2:1, 2:2

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Lukáš Vodák, Joska Janeček - Michal Skrovný, Jirka Krátoška, Ondra Dušek - Jarda Hrůza, Ondra Špalek, Tomáš Bouz.

Bez vyloučení

2. zápas - skupiny A

Tornados - Florbalmania.cz

Zápas s Florbalmanií měl být určitým poměřením předního týmu z FLA a známé Hostinské florbalové ligy. Tým z Vrchlabí si na nás velmi věřil a hrál na nás velmi agresivně a důrazně. V úvodu utekl po levé straně Jirka Krátoška a na zlatém podnose připravil šanci ke skórování Chuckovi a ten se nemýlil. Soupeř kontroval velmi tvrdou a důraznou hrou. Kromě nás se to nelíbilo ani rozhodčím a rezultovali z toho dvouminutové tresty pro soupeře. Nejprve přišlo sekání na Ondru, Michala a pak Jiřana. Jenže za šest minut přesilovek jsme hanebně promrhali příležitosti k navýšení skóre a soupeře ubráněná oslabení ještě více nakopla. Po drobném faulu ustupoval Jiřan rychle na tři metry od soupeře, aby nebyl vyloučen za nedodržení vzdálenosti, ale útočník rychle nastřelil míček na branku a překvapil i Radima. Po třech zahozených přesilovkách spočítali rozhodčí i fauly Ondrovi a za opakované přestupky si šel odpočinout i on. V závěru oslabení se ale Michal pustil místo jednoduchého vyhození do kličky, soupeř balonek vypíchl a poslal rychle dopředu a po střele z první strhla Florbalmania vedení na svoji stranu. Ke konci jsme ještě zkusili přidat v úsilí skóre vyrovnat, ale soupeř si vedení už pohlídal. Přestože hrál na náš vkus velmi důrazně, vyhrál zaslouženě, když my nedokázali v šesti minutách přesilovek vsítit jedinou branku a v jediném oslabení inkasovali. (pozn. redakce: Florbalmania letos skončila na třetím místě v HFL) 

Tornados Hradec Králové - Florbalmania.cz                               1:2

Dušek (Krátoška) - soupeř 1:1, 1:2

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Lukáš Vodák, Joska Janeček - Michal Skrovný, Jirka Krátoška, Ondra Dušek - Jarda Hrůza, Ondra Špalek, Tomáš Bouz.

Vyloučení : 1:3

O. Špalek (opakované přestupky) - Florbalmania 3x 2min.

Využití : 0:1 (Florbalmania na 1:2)

 

 3. zápas skupiny A

Tornados - DTJ Eldorádo Trutnov "B"

Vzhledem k tomu, že z pětičlenné skupiny postupovaly jen dva týmy, a to rovnou do semifinále, vedly nás do bojů o medaile pravděpodobně již jen dvě vítězství. A v cestě nám stály dva týmy Královéhradecké ligy mužů-A. Jako první nás čekalo Eldorado Trutnov „B“ (7. místo v letošní sezoně). „A tým“ hrající ve druhé skupině se zdál být poněkud slabší, protože základ týmu hrál ligovou soutěž a nemohl na tento turnaj přijet, ale „naše“ Béčko bylo ve své obvyklé sestavě. Před zápasem jsme udělali jednu změnu v útočných formacích a rozhodli se vrátit starou spolupráci Michala a Ondry. Michal v útočné fázi doposud trochu postrádal Ondrovy nápady a Jirka Krátoška ve druhé lajně byl zase novým nábojem. Jak to bylo výborné řešení a jak nám Michal chtěl dokázat, že potřebuje Ondru, dokumentoval okamžitě vývoj zápasu. Sniper 16 si připsal čtyři branky a Ondra dvě luxusní asistence, po kterých Michal prostě dát musel, i kdyby nechtěl. Důraz prokázal i Chuck, když na završení „Skrovnéhotricku“ přihrával právě on. Výhra 4:1 nám dávala k postupu solidní vyhlídky.

 

Tornados Hradec Králové - DTJ Eldorádo Trutnov "B"               4:1

Skrovný (O. Špalek), Skrovný, Skrovný (O. Špalek), Skrovný (Dušek) - soupeř 2:1

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Lukáš Vodák, Joska Janeček - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Hrůza, Jirka Krátoška, Tomáš Bouz.

Bez vyloučení

 

 4. zápas skupiny A

Tornados - FbC Malé Svatoňovice

K postupu do semifinále nám s domácím FBC Malé Svatoňovice stačila i remíza, ale při vítězství jsme mohli pomýšlet nakonec i na první příčku před naším přemožitelem, Florbalmanií, která dvakrát remizovala a ztratila více než my. Obrané řady doplnil a vyztužil už i z práce dorazivší Martin. Domácí tým si letošní sezonu představoval určitě lépe (pozn. redakce: skončil až na předposledním 10. místě v lize) a ani náš vzájemný zápas nebyl o moc lepší. Nejprve se prosadil sám Michal – 1:0. Pak Tomáš z pravé strany poslal na střed „Kadrnovi“ a ten se utěšenou střelou zapsal také mezi střelce. V závěru dlouhým balónem vyzval Jiřan k brance opět Michala a po Radimově stoprocentní jistotě bylo na tabuli po konečném hvizdu příjemné a pohodové vítězství 3:0.

 

Tornados Hradec Králové - FbC Malé Svatoňovice                        3:0

Skrovný, Krátoška (Bouz), Skrovný (Zedka)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Joska Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Hrůza, Jirka Krátoška, Tomáš Bouz.

Bez vyloučení

 

Tabulka skupiny B

 

  Tým V R P Skore B
1. FBC Tornados Hradec Králové 3 0 1 11:5 9
2. Florbalmania.cz 2 2 0 8:2 8
3. FbC Malé Svatoňovice 2 1 1 5:4 7
4. DTJ-Eldorádo Trutnov "B" 1 1 2 7:7 4
5. Bifidus Aktiv Malé Svatoňovice 0 0 4 2:15 0

 

 

5. zápas - Semifinále

Tornados - AFC Vratislavice

Nadešel čas semifinále. Soupeřem pro nás byl herně neznámý, ale jinak mediálně známý tým z libereckého kraje, objíždějící již několik let různé turnaje – AFC Vratislavice. Důležitost zápasu netřeba popisovat, z toho pramenila i předvedená hra na palubovce. Ani jedna strana se nehodlala pouštět do útočné smršti, ale nedá se však říct, že by se hrála typická vyčkávaná na chybu soupeře. Úvod byl sice opatrný, ale v průběhu minut se oba týmy snažily o útočné akce, ale defenzivy obou stran neumožňovaly žádné větší závary ani před jednou z branek. A jak to bývá v takovýchto zápasech, rozhodne jediná chyba, zaváhání, nebo štěstí. V tomto případě zasáhla snad síla shora. Z nenápadně vypadající rozehrávky soupeře se zápas zlomil. Obránce se rozhlíží zpoza branky, kudy z pravého rohu vyhodí balonek. Před ním asi tři metry stojící Chuck není vůbec v brankové příležitosti. Obránce vyhazuje, balonek mizí, brankář se otáčí, někdo z našich hráčů se raduje a rozhodčí ukazuje do branky. Všichni vysmátí letíme naproti Chuckovi pogratulovat, „Chucku tys dal góla?“. Ten ale s uslzenýma očima a držící si nos téměř nereaguje a jde střídat se slovy „no jo no, to je ale bolest“. Opět se ukázalo, že Chuck má opravdový nos na góly:-) Z nemožného úhlu mu obránce nastřelil balonek přímo na čumák a brankář neměl vůbec nejmenší naději reagovat, když míček přilétl z nemožného úhlu za jeho záda. Více se snad o zápase ani nedá napsat. Po Maradonově božské ruce rozhodl zápas Chuckův božský nos... :-)  

 

Tornados Hradec Králové - AFC Vratislavice                                 1:0

Dušek

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Joska Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Hrůza, Jirka Krátoška, Tomáš Bouz.

Bez vyloučení

 

6. zápas - FINÁLE

Tornados - FBC Partners Vrchlabí

I když jsme si někteří jedinci z legrace přetvořili slogan na verzi „není důležité se zúčastnit, ale vyhrát“, opak je však pravdou. Postup do finále byl na tomto turnaji pro nás opravdu neskutečně cenný a v přímém měření s neznámými nebo registrovanými týmy další velkou zkušeností. Finálovým soupeřem se pro nás stal mladý tým šikovných florbalistů FBC Partners Vrchlabí, který mimo jiné vyhrál v sezoně 2008-09 Hostinskou florbalovou ligu (letos skončil v kvalitní ligové soutěži na čtvrtém místě). Duel se začal odehrávat ve stejném duchu jako předchozí semifinále, s tím rozdílem, že přicházelo na obou stranách více šancí, kvalita soupeře byla ještě o něco vyšší a pro diváky to musela být opravdu dramatická podívaná. Defenzivní hra celého týmu šlapala na výbornou a my s přibývajícím časem získávali stále více šancí. V předchozím duelu jsme byli lepší pouze o pomyslný nos, ale v tomto zápase jsme byli hodně nebezpeční a vstřelení úvodní branky mělo z naší strany určitě přijít. Byl tu ale kvalitní soupeř, který se snažil o to samé, ani jedna strana se nechtěla pustit do brankových dostihů a z toho rezultovala další bezbranková remíza. Nutno zmínit i Radimovu sérii, kdy za poslední tři zápasy nedostal branku, s čímž mu ale velkou měrou pomohla i bezchybná obranná hra celého týmu. Minutu a půl do konce se nám naskytla příležitost přesilové hry a tím i určitá jistota, že pokud neuděláme vyloženou chybu, dohrajeme zápas proti čtyřem soupeřům a nebo proti pěti, ale to již za našeho vedení. Těsně před koncem hrací doby jsme si vypracovali dvě velmi nebezpečné střelecké příležitosti a byla jen škoda, že se nehrálo ještě o minutu více, nebo nenásledovalo prodloužení. Tolik jsme si věřili, že zápas nakonec zlomíme v náš prospěch. O vítězi měly nakonec rozhodnout nájezdy, jak říkají Kanaďané pouhá dovednostní soutěž. Ale i tady jsme si věřili a volba na exekutory střílení byla celkem jasná. Dva shooteři Ondra a Michal a kapitán Jířa. Ani nad gólmanem se nedalo nic vymýšlet a Radim se odebral jako první lapat. První střelec soupeře neproměnil, ale po něm ani Michal. V další sérii se Vrchlabí ujalo vedení a Jířa musel pro klid srovnat. Soupeřův gólman byl hodně velký ale blafákem do backhendu mu Jířa trefil přesně horní roh branky - 1:1. Dalšího ze soupeřů Radim vychytal a Ondra mohl rozhodnout. Jenže ani on netrefil přesně místo, které si v brance vyhlédl, a pokračovalo se dál. Vrchlabí ve čtvrté sérii neproměnilo a další rozhodnutí měl na své florbalce Michal. Ale sniper se dostal až moc na pravou stranu a gólman mu branku opět ucpal. Dvě příležitosti na rozhodnutí jsme měli, ale nevyužili je a Vrchlabí v páté sérii už proměnilo. Teď už jsme neměli možnost v klidu rozhodnout, teď jsme už prostě proměnit museli. Ondra si po dohodě s Jířou věřil a tak šel dříve on. Jenže ani shooter numero dvě neproměnil svůj druhý nájezd a Vrchlabí se mohlo radovat z vítězství. Prohrát poslední zápas, byť i finále, je hořkosladká symfonie, ale jak se vždy rádo opakuje, před turnaje bychom byli za stříbro pochopitelně vděční. Ale s předvedenou hrou jsme mohli být velmi spokojeni, finále jsme mohli rozhodnout v základní hrací době, ale v nájezdech bychom měli rozhodně prokázat větší produktivitu, hlavně dvorních střelců. Na druhou stranu jsme si štěstí vybrali v semifinále, takže celkově nelze vůbec mluvit o žádné nespokojenosti nebo zklamání. A za dovednostní soutěže se také nemusíme stydět, ale rozhodně je začneme více trénovat a můžeme pro příště udělat případně i změnu ve složení exekutorů.

Tornados Hradec Králové - FBC Partners Vrchlabí          0:0            

                                                                               1:2 po nájezdech

Nájezdy : soupeř nedal, Skrovný nedal, soupeř 0:1Zedka 1:1, soupeř nedal, O. Špalek nedal, soupeř nedal, Skrovný nedal, soupeř 1:2, O. Špalek nedal

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Joska Janeček, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Hrůza, Jirka Krátoška, Tomáš Bouz.

Vyloučení : 0:1

Vrchlabí 1x 2min.

Bez využití

 

Statistiky hráčů Tornados na Zimním MS Open 2010

 

Hráč Zápasy Bilance Body TM
Michal Skrovný 6 7+0 7 0
Ondra Špalek 6 2+3 5 2
Ondra Dušek 6 2+1 3 0
Jirka Krátoška 6 1+2 3 0
Tomáš Bouz 6 0+1 1 0
Jirka Zedka 6 0+1 1 0
Martin Špalek 3 0+0 0 0
Jarda Hrůza 6 0+0 0 0
Lukáš Vodák 6 0+0 0 0
Joska Janeček 6 0+0 0 0
Radim Špalek 6 0+0 0 0

 

Oficiální odkaz na stránky turnaje v Malých Svatoňovicích zde...

 

 

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode