Hradec Králové florbal team

5. - 8. zápas sezony 2010-2011 - 3. hrací kolo FLA

06.11.2010 22:49

Díky tomu, že jsme do sezony vstoupili až ve druhém hracím kole a povinnou výluku si vybrali hned na začátku, dělí nás nyní od každého hracího kola až do vánoční přestávky pouhé tři týdny. Ale i to je pro některé jedince z naší sestavy ukrutně dlouhá doba a mít jen vetší konexe v televizi, tak v upoutávkách na nejmenovaném sportovním kanále vystupujeme se sloganem „žijeme florbalem“ dozajista my. Možná také proto, na náš tým překvapivě včas, jsme byli všichni převléknuti v bílých dresech již půl hodiny před zápasem, srovnání v ochozech, vymýšleli taktiku na naše protivníky a ostřelovali mantinely z venkovní strany.

5. zápas - Tornados - Myšáci

Hned na úvod nás čekalo derby s pravidelnými středečními tréninkovými soupeři z Třebešské haly. Ač naše výsledky v tréninkových zápasech hovoří v náš prospěch celkem jasně, každé soutěžní utkání proti nám berou Myšáci velmi prestižně a řekl bych, že do nich nastupují s mnohem větší motivací, než proti ostatním soupeřům. Nic významného se vymýšlet nedalo, známe se dokonale, situace byla vcelku jasná, běhat, běhat a ještě jedou běhat a tím nedat Myšákům žádný prostor pro jejich kontry nebo nahazování z půlky hřiště. I když soupeři chyběl ofenzivní buldog „Prokša“ a elitní stroj na branky „Karlos“, nesměli jsme nic podceňovat. Však i kapitán "Myšák" dokáže udělat výsledky a „Komár“ kousat sám jak hejno moskytů. Možná trochu na úkor obrany má soupeř produktivní i beky a proto bylo nutné hrát aktivně, disciplinovaně od začátku a nic nepodcenit. Jak jsme chtěli, tak jsme i začali. Po prvním střídání jsme měli dobrý pocit, že dnes by to mohlo jít. Jediná věc, která nás v přílišném optimismu mírnila, bylo proměňování, tedy spíše neproměňování našich šancí. I přes tento nedostatek jsme se ale dokázali přenést díky herní inteligenci našich jedinců. Nejprve si Koubek vypracoval střeleckou pozici na svůj obávaný bekhend, a když už všichni čekali střelu, tak uvolnil Tomáše Bouze, pro kterého nebyl problém trefit prázdnou branku. Dvoubrankové vedení nám pak zajistil útočný výpad dvojice Ondra - Michal, kdy prvně jmenovaný tak dlouho přesvědčoval všechny přítomné svoji nahrávkou, až mu dovolili oběhnout brankáře a zasunout míček zpoza branky do sítě. V tuto chvíli jsme měli všechno ve své režii. Bohužel jsme polevili v koncentraci a nepovedené odkopnutí balonku z naší poloviny Myšáci ihned nemilosrdně ztrestali na 1:2. Navíc ani začátek druhé půle nás nezastihl v dobré pohodě a z další ojedinělé šance rezultovalo vyrovnání na 2:2. Vypadalo to na mocný direkt, ale dokázali jsme se oklepat. Vrhli jsme ještě více sil do útoku a zatlačili soupeře k jejich bráně. Martin, ač decimován zraněními, vzpomněl si na svoji formu z Open Game a schovanou střelou nám zajistil opět vedení. Poučeni předchozím vývojem jsme již nic neponechali náhodě a v závěru utkání přidal čtvrtý pojistkový gól i kanonýr Michal po Ondrově asistenci.

Tornados Hradec Králové - Myšáci Hradec Králové                 4:2

Bouz (Jakoubek), O. Špalek (Skrovný), M. Špalek (O. Špalek), Skrovný (O. Špalek) - 2:1 Šándor (Pavel), 2:2 Solich (Solichová).

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, David Růžička, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Vyloučení : 0:1

Komárek - 10min + ČK2 (nesportovní chování)

Bez využití

 

6. zápas - Tornados - Kamikadze

Jen půlhodinová pauza nás dělila od druhého zápasu dne proti týmu Kamikadze, který v duchu jména božského větru, potažmo japonských bojovníků, nenechá soupeři ani kousek hřiště zadarmo. S přibývajícími zápasy a s tím, jak se týmy více znají, si v některých duelech nebo fázích zápasů připadáme jak Sparta ve fotbale nebo v hokeji. Ne snad mistrovskými ambicemi nebo předváděnou hrou, ale soupeři proti nám vystaví obrannou hráz a jejich zodpovědné defenzivní výkony snesou i ty nejpřísnější hodnotící měřítka. Nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Pokud se někomu z nás podařilo obejít soupeře, tak byl ihned bráněn dalším hráčem, a když nepomáhali dovolené zákroky, tak naše útočné snahy spolehlivě vzaly za své při nedovolených atacích. Psát zde o nějakém festivalu našich šancí ani nejde. Zakončení, ke kterému jsme se dostávali, bylo spíše náhodné a z větší dálky. Vše co skrz obranu prošlo, pochytala půvabná brankařka Kamikadze. Nepropadli jsme však panice a gentlemanství k opačnému pohlaví a podařilo se nám vystupňovat tlak. Ondrova rána z rozehrávky se ještě neujala díky zapomenuté noze obránce. Z následné akce se ještě nedokázal ani Chuck správně srovnat na brankovišti, aby využil nabídnuté přihrávky, ale následovalo klasické „do třetice všeho dobrého“. Michal se obtočil okolo svého strážce a nepříliš razantní, ale o to více přesnou střelou k tyči poprvé rozvlnil síťku branky Kamikadze. V závěru utkání jsme poprvé v dnešním dni využili sestavení speciálního útoku ve složení Michal-Ondra-Koubek, ve snaze nepustit soupeře k vyrovnání. S trochou štěstí jsme naopak dokázali sami ještě dvakrát skórovat. Nejprve při soupeřově powerplay přiťukl ve skrumáži u levého mantinelu Jiřan na Michala a ten z dálky trefil odkrytou branku a po návratu brankářky završil Míša svůj hattrick. I přes kvalitu dvou posledních soupeřů nám bylo jasné, že pokud chceme opět bojovat o přední pozice, měli bychom z těchto dvou duelů vytěžit šest bodů a to se nám podařilo.

Tornados Hradec Králové - Kamikadze                                 3:0

Skrovný, Skrovný (Zedka), Skrovný 

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, David Růžička, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Bez vyloučení

 

7. zápas - Tornados - Spojené síly

Očekávaný nejtěžší match dnešního dne následoval za hodinu. Čekaly nás rozjeté Spojené síly – aktuální leader soutěže. Bylo více než jasné, že prohra ve vzájemném duelu a honbou za leaderem by byla velkou komplikací, remíza reálným přáním a výhra skvělým počinem. Soupeř se však tentokráte nesešel pravděpodobně v plné síle a měl na svém kontě již zaváhání proti Myšákům, kterým podlehl 1:2. Nám tímto stouplo odhodlání a motivace před tímto důležitým zápasem. Vědomi si důležitosti utkání jsme nastoupili koncentrovaně a zodpovědně. Přestože jsem i v tomto utkání měli optickou převahu a tlačili se do zakončení, nemohli jsme v žádném případě zapomínat na zadní vrátka, neboť šikovní útočníci Spojených sil využívali každou možnost k brejkovým situacím. Opět se nám povedl závěr a po time-outu nasazení elitní formace. V tento okamžik jsme dokázali soupeře naprosto zatlačit a branka visela na vlásku, ale ne a ne padnout. Michalovo nahození brankář zkrotil. Ve spolupráci s obranou vyřešil i situaci, když již byl překonán, ale míček se do odkryté svatyně dorazit nepodařilo. Ale pak to přišlo… Spojené síly vyhazují v poslední půl minutě přes celé hřiště a vědomi si důležitosti okamžiku nevysunují obranu nijak daleko. K míčku se dostává Ondra, rychlá nahrávka přes půlku hřiště na Martina, ten se svým dobrým náběhem vymanil z obraného sevření a nyní míří neohroženě do střelecké pozice. V poslední možné vteřině však nestřílí, ale uvolňuje vlevo čekajícího Míšu, který k ohromné radosti náš všech trefuje odkrytou branku – 1:0!! 20 vteřin do konce, závěrečná siréna, tak přeci jenom jsme dosáhli na vítězství!!!!

Tornados Hradec Králové - Spojené síly                            1:0

Skrovný (M. Špalek)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, David Růžička, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Bez vyloučení

 

8. zápas - Tornados - Černilov

Posledním utkáním dnešního dne byl zápas proti Černilovu. Soupeř byl opět skvěle připravený, se stálým a sehraným kádrem a dvěma kompletními pětkami. Už při sledování ostatních dopoledních zápasů se pomyslné misky vah, při našem srovnávání obtížnosti soupeřů, převážili ze Spojených sil na dnes podstatně lépe hrající Černilov. Od začátku jsme bojovali, dřeli, ale bohužel nám opět trochu chyběly branky. V tomto utkání jsme zahráli ještě lépe než proti Spojeným silám, kdy jsme si hlavní šance vytvořili až v závěru utkání. Tentokrát jsme Černilov tlačili po celý zápas, ale Jarda Pavel junior v brance nám nedovolil takřka nic. Co nepochytal přímo on, to skončilo na pozorné obraně žlutočerných. I zde jsme na závěr vyzkoušeli naši osvědčenou taktiku a opět slavila úspěch. Koubek zpoza branky přistrčil Ondrovi a ten na bližší tyči zaznamenal první branku tohoto utkání. Emoce v tu chvíli cloumaly celým hledištěm a to ještě nebyl konec. Následovala rozehra. Po špatném vyhození má soupeř ihned možnost rozehrávky a Jiřan nešťastně takticky chybuje, kdy po obraném zákroku v mírném výskoku daruje soupeři v blízkosti brankoviště rozehrávku standardní situace. Time-out soupeře, 6 proti 5 a na tuto rozehrávku jsme si nedali úplný pozor. Nechali jsme volného útočníka u Radimovy tyče a ten vyrovnává na 1:1. I přes tento velký šok, se vrháme do ofenzívy. Koubek však nedokáže z bekhendové strany usměrnit Míšovu přihrávku lépe než do tyče a v následné strkanici je nám odpískán faul na brankaře těsně před tím, než míček překročil brankovou čáru. Je dobojováno 1:1. Byli jsme kousek od vítězství…

Tornados Hradec Králové - Černilov                                  1:1

O. Špalek (Jakoubek) - 1:1 Rohlena (Jarkovský).

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, David Růžička, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Tomáš Bouz.

Vyloučení : 1:1

M. Špalek (hra na zemi) - Svoboda (hra na zemi)

Bez využití

 

 Ač nám výhra v posledním zápase utekla těsně mezi prsty a mrzí, o to více ještě smutné aktéry z palubovky, není důvod věšet hlavy, vzít si ponaučení z chyb a jít dále. Vždyť i přesto, máme vývoj soutěže ve svých rukou. Ztratili jsme zatím nejméně bodů ze všech týmů, tři soupeři v tabulce před námi příští kolo nehrají, od prvního místa nás dělí 9 bodů a my máme ve hře pro příště 12. Po následujícím kole se srovnají účty, všechny týmy budou mít stejný počet zápasů a ukáže se skutečný leader podzimní části. Přijďte nás podpořit, my hráči do toho dejme maximum a 27. listopadu se nechme překvapit…

Průběžná tabulka Zápasy V R P Skóre Body
1. Patapuf 12 9 2 1 39:17 29
2. Spojené síly 12 8 2 2 42:13 26
3. Černilov 12 7 4 1 36:15 25
4. Tornados 8 6 2 0 21:5 20
5. Joker Jaroměř 12 6 2 4 33:27 20
6. Hradecký Fosy 8 4 4 0 16:4 16
7. Kamikadze 8 3 2 3 13:16 11
8. Myšáci 8 3 1 4 24:19 10
9. AHF Náchod 8 3 1 4 21:23 10
10. Vikingové 8 3 1 4 13:16 10
11. Předměřice 8 2 1 5 11:17 7
12. Zbrojovka 8 2 0 6 8:18 6
13. Laviny 8 1 2 5 7:15 5
14. Čer. Voda 8 1 1 6 4:27 4
15. Chroustovice 8 1 0 7 16:32 3
16. FBC Valhalla 8 0 1 7 7:47 1

 

Kompletní přehled zápasů 3. kola FLA 2010-2011 ze dne 6. 11. 2010

 

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode