Hradec Králové florbal team

4. turnaj Florbalové ligy amatérů

31.01.2009 18:02

"11 týmů, 8 zápasů a osmiveslice s kormidelníkem"

Zaplněná Předměřická hala mohla po necelé měsíční pauze opět aplaudovat hradeckému florbalovému výkvětu. A musíme si přiznat, že ke kvalitě turnaje jsme i my přispěli svojí troškou. Nepředbíhejme však běh událostí a začněme hezky od rána.

Bojem o holé přežití se pro některé členy týmu stala již samotná cesta do Předměřic. Citroen Saxo má sice v technickém průkazu napsáno, že v něm může cestovat až 5 osob, ale v praxi to zřejmě málokdo zkusil. Právě proto jsme se o tento test pokusili. Koubek s Radimem vpředu a Ondra vzadu vyrazili pro čtvrtého Jirku Krátošku. A zde nastal první závažný problém našeho testu. Plný zavazadlový prostor vozu a Jirkův vak na lyže nevěstil nic dobrého. S vakem přes nohy Ondry a Jirky sedících na zadních sedačkách jsme vyrazili vstříc Hradci Králové pro Jardu. Drama tedy pokračovalo. Jarda se však s taškou zázračným způsobem vměstnal na zadní sedačku a s využitím každého centimetru čtverečného ve voze a podlahou až na zemi, jsme se závratnou rychlostí (zhruba 30 km/h dle tachometru) řítili do Předměřic.

Rozpaky z cesty vzápětí vystřídalo nadšení z nových dresů (fakt nám sluší), které jsem měli poprvé možnost obléknout na sebe. Mezi soupeře jsme tak rozšířili ještě více děs a hrůzu. Nebyli jsem však sami, kteří se vybavili novými dresy. Lavinám i dalším týmům v tomto směru dobře zafungoval management.

V prvním zápase nás čekal tým The Menti. Byli jsme jasným favoritem tohoto klání a záhy jsme předpoklady hlavního bookmakera naplnili. S přehledem jsme si zajistili vítězství 4:0. Ale i v táboře poražených byl důvod k radosti. The Menti dosáhli svého nejlepšího výsledku proti nám.

Druhý zápas už byl o poznání těžší. Tornados – Kanci Smiřice. Souboj dvou favoritů ligy. Po dvou minutách hry to vypadalo na jasný průběh zápasu. Nejdříve Ondra uklidil skákavý míček mezi nohy brankáře a o chvíli později nezaváhal Michal. Kanci se však nechtěli vzdát a vrhli své síly do útoku. Během útočného výpadu se jeden z útočníků následovaný Jiřanem dostal až za Radimovu branku, téměř naslepo poslal zpětnou přihrávku kolem tyče, a dalším hráčem nepokrytý Marcel Dobrev přesně umístěnou střelou dosáhl rozdílové branky. Kanci povzbuzení tímto úspěchem nadále dobývali Radimem hájenou branku. A Tornados pod tlakem opět dávali soupeři šanci. Na půlící čáře zaváhal s rozehrávkou Michal a nechal se protihráčem obejít. Útočící soupeř využil nabídnutého prostoru a nejkratší cestou si to namířil k naší brance. Jiřan ustupoval se svým hráčem vzad na hranici malého brankoviště, z levé strany se celou situaci ještě snažil zachránit vracející se Ondra. Skákající střela prolétla okolo nohou dvojice na brankovišti a zapadla do vzdálenějšího koutu branky. Tornados – Kanci 2:2. Hra se tímto gólem uklidnila a oba týmy začaly znovu. S blížícím se závěrem utkání se podařilo dostat Kance znovu pod tlak. Dopředu se při jednom ze svých útočných výpadů dostal Jirka Krátoška a s míčkem na holi si počínal velmi neohroženě. (Už víme, kde Tomáš Kaberle okoukal své útočné výpady). Prokličkoval se až ke střele, ale neuspěl. Zmocnil se však odraženého míčku a mezi třemi bránícími Kanci dokázal najít na hranici brankoviště Ondrovu hokejku. Od ní se míček odrazil mezi nohy brankáře. 3:2 pouhých 18 sekund před koncem zápasu.

Třetí zápas proti Sokolu Předměřice byl okořeněn „přátelským“ soubojem, neboť za Sokol nastoupil do branky Dan Jurka a do pole Honza Švajgr s Radimem Šplouchalem - naši častí páteční tréninkoví partneři. I přes znalost naší herní taktiky, individuálních dovedností našich hráčů a s urostlým Danem v brankářské výstroji za zády, však nastoupili do zápasu velmi ustrašeně a po dvou rychlých brankách Tomáše Bouze a Koubka jsme zažehnali jejich očekávání a snadným vítězstvím 4:0 jsme se nasměrovali k prvnímu místu v tabulce. Děj tohoto zápasu ještě okořenila Radimova motivace, který slíbil pivní odměnu úspěšným střelcům. (Uvidíme zda své slovo dodrží).

Čtvrtý zápas se spřátelenými Třebechovicemi měl být dalším naším úspěchem. Sami jsme se však přesvědčili o tom, který tým využil přestávky k nejlepšímu zkvalitnění své hry. Třebechovičáci posilněni novým názvem a taktikou, vybojovali remízu 0:0 a notně si před dalšími boji zvedli své sebevědomí. Poslední utkání skupiny s juniory Sokolu Předměřice podtrhlo naše vítězství v tabulce základní skupiny.

Vyřazovací boje byly pro nás opakováním těch minulých. Ve čtvrtfinále jsem dostali za soupeře tým Bowling Baru. A opět jsme měli možnost poznat, že play-off je úplně nová soutěž.

Od začátku jsme dobývali branku „kuželkářů“, leč marně. Prvotní tlak byl otupen a k jejich brance jsme se dostávali hůře a hůře. Z naší útočné letargie nás vytáhlo vyloučení jednoho z protihráčů. Martin se posunul rozbíjet obranné šiky před branku a Michal se stáhl dozadu na střelbu. Přes prvotní neúspěch se nám podařilo rozehrát akci, kdy se míček po ose Koubek – Ondra – Martin dostal až do branky Bowling Baru. Radost na jedné straně, zloba na straně druhé. Chvíle napětí a nervozity. Branka není uznána!! Cože?!?! Bohužel je tomu tak, rozhodčí si nechali poradit od diváku - hráčů Spojených sil, a po vzájemné konzultaci usoudili, že Martin byl v brankovišti. Na ukazateli tedy stále svítí stav 0:0. Plná hala fandí borcům v bílo-modrém a my dále dobýváme jejich branku. Rozhodčí si zřejmě byli vědomi spornosti svého verdiktu a o chvíli později po vzájemném souboji Jardy s obráncem Bowling Baru pískají trestné střílení. Krátká porada, Jarda se na opakované zakončení necítí a na tento nájezd tedy posíláme Michala. Souboj nervů však Michal neustál a jeho střela končí na betonech brankáře. Hala se dostává do varu a nám se krátí čas. Časomíra ukrojuje závěrečné minuty zápasu a nám se stále nedaří prosadit. Chvíli před námi již skončili svoji pouť dnešním turnajem i Myšáci - vítězové druhé skupiny - a v našich hlavách se objevují pochybnosti a obavy, abychom nedopadli podobně. Kamery televizních štábů zachycují nervózní pohledy hráčů Tornados, kteří čím dál více začínají podrážděně reagovat na jakékoli zapískání rozhodčích. Vše je jenom o jedné brance a my to dobře víme. Konečnou úlevu nám nakonec poskytne Ondra, který mezi dvěma obránci najde odražený míček a uklidí ho pod nohou brankáře do síťky. Rozhodčí tentokráte nic nenamítají a branka platí. V závěru soupeř neudrží nervy a za nesportovní chování jde do oslabení. Nabídnutou přesilovou hru využívá Michal a definitivně tak ukončuje naděje Bowling baru ve čtvrtfinále.

Semifinálový boj proti Spojeným silám zahajujeme pěkně zostra. Michal svojí nahrávkou vybídne ke skórování Tomáše a brzy vedeme. Spojené síly se však nechtějí vzdát. Zatlačí nás do obranného pásma, ale na dostřel se nemohou dostat. Bez větší námahy jejich tlak přečkáváme a sami udeříme. Michal svým dlouhým výhozem přes celé hřiště najde Jardu, který jedním dotekem zpracuje letící míček a druhým ho z otočky pošle podél lehajícího brankáře za jeho záda. 2:0 nám zajišťuje pohodový náskok a zbytek utkání již plně kontrolujeme.

Ve finálovém utkání se střetáváme opět s týmem Kanci Smiřice. Tajný tip na finálové klání nám tedy vyšel. Kromě čistě sportovního boje na hřišti, probíhají i zákulisní boje, a to s kalkulačkou v ruce. Vyhrají-li Kanci stáhnou nás o 2 body a nadále budou moci pokračovat ve svém plánu dotahování našeho náskoku a útoku na celkové vítězství v turnaji. Vyhrajeme-li my, zvýší se náš náskok o další 2 body.

Opona pro velké finále se těsně po páté hodině otevírá. Oba týmy se poctivě sledovaly celý den, a tak z hlediska taktiky se nemají čím překvapit. Kanci i my skvěle bráníme a využíváme každou příležitost jak zaútočit. A právě během rychlých brejků se projeví naše taktická varianta. Koubek odvážněji podporuje útok a naopak vzad se stahuje jeden z útočníků. Soupeř na tuto variantu nedokáže včas zareagovat a nepodaří se mu zachytit Koubkův výpad po levé straně. Ten si narazí míček s Michalem a rychlou střelou mezi betony zaznamenává první finálovou branku. Vedení 1:0 nás posouvá blíže k touženému vítězství. Koubek hraje utkání ve velkém stylu a v dalším střídání se opět protahuje po levé straně až k brankové čáře. Zpětnou nahrávkou nachází hůl Ondry, který dostal sekundu na to, aby v ideální pozici měl čas zpracovat přihrávku a zamířit. 2:0 pro Tornados. V další minutě radost znásobí Tomáš, který se dostane k dlouhé přihrávce a opět z levé strany nedá brankáři šanci. Střelou na vzdálenější tyč zaznamenává třetí branku Tornados. Soupeři nakonec povolíme smazat nulu na svém kontě brankou v poslední vteřině zápasu, která padla po naší špatné rozehrávce o mantinel. Ta však nic neřeší na našem vítězství a my se můžeme oddat radosti a eufórii.

Oslav a vítězného kajaku se bohužel nemůže zúčastnit Koubek, který inkasoval v jedné ze strkanic ránu loktem a skončil na ošetřovně v zázemí haly. Stejně tak patří i celkové vítězství Jirkovi Krátoškovi, který nám obětavě vypomohl alespoň na první tři zápasy.

 

Výsledky ve skupině A :

Tornados Hradec Králové - The Menti Hradec Králové 4:0
Ondra Špalek 2, Ondra Dušek, Michal Skrovný
 
Kanci Smiřice - Tornados Hradec Králové 2:3
Marcel Dobrev, Petr Rauer - Ondra Špalek 2, Michal Skrovný
 
Tornados Hradec Králové - Sokol Předměřice 4:0
Tomáš Bouz, Tomáš Jakoubek, Ondra Špalek, Michal Skrovný  
Třebechovice - Tornados Hradec Králové 0:0
   
Tornados Hradec Králové - Sokol Předměřice junioři 3:1
Michal Skrovný 2, Ondra Dušek - Petr Hubáček  

 Čtvrtfinále:

Tornados Hradec Králové - Bowling bar Předměřice 2:0
Ondra Špalek, Michal Skrovný  

 Semifinále:

Tornados Hradec Králové - Spojené síly Hradec Králové 2:0
Tomáš Bouz, Jarda Bleha  

 FINÁLE:

Tornados Hradec Králové - Kanci Smiřice 3:1
Tomáš Jakoubek, Ondra Špalek, Tomáš Bouz - Michal Dvořáček  

 

Tornados - branky na 4. turnaji
Jméno Zápasy Branky
Ondřej Špalek 8 7
Michal Skrovný 8 6
Tomáš Bouz 8 3
Ondřej Dušek 8 2
Tomáš Jakoubek 8 2
Jarda Bleha 8 1
 
Střelecká tabulka po 4. turnaji
Jméno Zápasy Branky
Michal Skrovný 28 28
Ondřej Špalek 26 22
Milan Hajn 6 10
Jirka Zedka 28 8
Jarda Bleha 27 8
Tomáš Bouz 26 8
Tomáš Jakoubek 22 7
Ondra Dušek 27 7
Jiří Krátoška 21 4
Martin Špalek 19 1

 

Pořadí týmů na 4. turnaji:

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 15
2. Kanci Smiřice 13
3. Spojené síly Hradec Králové 11
4. Třebechovice 9
5. Myšáci Hradec Králové 8
6. Sokol Předměřice 7
7. Laviny Hradec Králové 6
8. Bowling Bar Předměřice 5
9. The Menti Hradec Králové 4
10. Joker Team Jaroměř 3
11. Sokol junioři Předměřice 2

  Pořadí týmů po 4. turnaji:

Tým Body
1. Tornados Hradec Králové 51
2. Kanci Smiřice 39
3. Laviny Hradec Králové 35
4. Myšáci Hradec Králové 31
5. Spojené síly Hradec Králové 28
6. Třebechovice 27
7. Sokol Předměřice 21
7. Joker Team Jaroměř 17
9. Bowling Bar Předměřice 14
10. Sokol Předměřice junioři 11
11. The Menti Hradec Králové 9

 

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode