Hradec Králové florbal team

13. - 15. zápas sezony 2010-2011 - 5. hrací kolo FLA

19.12.2010 19:56

Adventní zlatá neděle byla v kalendáři FLA posledním hracím kolem roku 2010, završila polovinu sezony a srovnala všem týmům rozdané karty. Všichni soupeři se tímto kolem už vzájemně jednou poměřili, zjistili své ambice a mohou se na odvety v jarní části již alespoň trochu takticky připravit. Do součtu 15ti zápasů zbývalo všem týmů odehrát již je tři matche, to ale přivedlo do Předměřické haly všech šestnáct týmů a ochozy tentokrát téměř praskaly ve švech. Nám zbývalo odehrát zápasy se dvěma dalšími letošními nováčky – FBC Valhallou a AHF Náchod – a mladými domácími Sokolíky. Jak naše postavení v tabulce, tak i soupeřů, nám velelo urvat pokud možno všechny body. Kromě našich zápasů jsme se ale těšili, jak se ještě před válením u stromečku a nacpáváním se cukrovím a řízky pokocháme ostatními zápasy. Hned trojice týmů stíhající nás v tabulce, se měla tentokrát doslova povraždit ve vzájemných zápasech a my jsme si představovali, že jako diváci posedíme, vysmátí pokoukáme a že nám masakr našich soupeřů za patami přinese ještě o trochu větší bodový náskok na čele tabulky. Ale prvním předpokladem bylo odehrát naše zápasy, nezaváhat a pak se až pasovat do role florbalových diváků.

 13. zápas - Tornados - Sokol Předměřice

Zbytečné popisovat nějakou taktickou přípravu, když se se soupeřem tak dokonale známe. Bylo jasné, že musíme pohlídat dva nebezpečné střelce, dát rychle branku a odpor zlomit co nejdříve pokud možno další. Jinak by rychlí mladíci mohli kousat a svojí šikovností a již značnými zkušenostmi by byli těžko k poražení. Ale brzy jsme se naštěstí ujali vedení, kdy se Michal zmocnil sám balonku, a zdálo se být vykročeno správným směrem a poklidným tempem. K chrlení branek zrozený Michal většinou zakončuje sám, přihrávku na vlastní polovině prakticky nezná, ale když už přihraje, tak je to libůstka. Ale nutno podotknout, že nevidět za asistencí bod za přihrávku, tak balonek radši sní nebo rozšlápne :-) Po jeho pasu se pěknou střelou prosadil Koubek a pak dostal i nabídnutí Ondra před brankou. Ten předvedl před brankovištěm takový blafák doleva, že brankář od pravé tyčky ještě kouká doteď. Měl čas si ještě zívnout, zavázat tkaničky a pohodlně jsme vedli 3:0. Ale asi až moc pohodlně. Po našem nedovoleném zákroku dostali Sokolíci šanci rozehrát standardní situaci, do zdi zaklekl jen Ondra, beci odběhli pokrývat soupeřova křídla jak srnci laně a Ondra se mohl uřvat, kde jsou zbylí útočníci do zdi. Bum, prásk, nazdar bazar 3:1. Ještě chvilku jsme si vysvětlovali, jak špatně jsme zase standartku bránili, tedy nebránili, ale bylo potřeba hrát dál. Koubek se po Jardově přiklepnutí ale brzy prosadil a bylo zase klidněji. Po nešťastném zákroku u mantinelu byl jeden ze soupeřů celkem přísně vyloučen za vražení, další hráč neudržel nervy na uzdě a naskytla se nám dvojnásobná přesilová hra. Rozestavení sice nepřipomínalo florbalovou aktivní přesilovku vířící v pásmu, ale spíše hokejový zámek. Ale i tak, nebo právě možná proto našel Ondra u levé tyče volného Michala a mohla pokračovat klasická přesilovka. Jenže jsme zbytek početní převahy pojali celkem laxně a Doktor tak mocně kličkoval dozadu, až se mu asi zamotala hlava a přenechal balonek našemu tréninkovému kamarádovi Petru Hubáčkovi a ten se nemýlil. Radim se mohl uvztekat, že takhle snad přesilovky hrát nebudeme, ale prostě zahráli jsme :-) Tři body přibyly do tabulky a to bylo podstatné. Podařilo se nám získat i zajímavou vzájemnou bilanci se Sokolem, kterou nám poskytl vrchní statistik, trenér soupeře a vlastně i náš dnešní dvojnásobný přemožitel. Z devíti odehraných vzájemných zápasů se již dá leccos vyčíst.

Sokol x Tornados.JPG (351 kB)

Tornados Hradec Králové - Sokol Předměřice                 5:2

Skrovný, Jakoubek (Skrovný), O. Špalek (Skrovný), Jakoubek (Bleha), Skrovný (O. Špalek) - 3:1 Hubáček, 5:2 Hubáček.

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Jarda Hrůza, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Honza Šveiger.

Vyloučení : 0:2

Šenk (hrubost), Solnička 2+10 (nesportovní chování)

Využití : 1:0   

Skrovný (O. Špalek) na 5:1

V oslabení : 0:1

Hubáček na 5:2

 

14. zápas - Tornados - AHF Náchod

Proti AHF Náchod jsme očekávali urputnou bitvu a spíše velké dobývání branky za naší strany. Dvě chyby v předchozím zápase nás trochu probrali a potvrdili, že se musíme zodpovědně i zabývat defenzivou. Od vstupu Náchoda do FLA jsme věděli, že bude prioritní pohlídat soupeřova kapitána, neumožnit mu střelbu a brejky a že bychom se měli prosadit kombinací, roztáhnout hru a hrát aktivně. První zaváhání jsme hned potrestali, kdy Ondra klepnul vyvážejícímu bekovi do přihrávky a jakmile přistál balonek u Michala, ten trefil z voleje vingl branky. Po faulu na Martina u mantinelu jsme dostali další výhodu přesilovky a ta se povedla sehrát jak podle kopíráku v zápase se Sokolem. Ondra ze středu poslal přihrávku do strany a Michal se před odkrytou brankou opět nemýlil. V závěru sniper dovršil svůj čistý hattrick, kdy ve skrumáži v našem obraném pásmu vybojoval u mantinelu míček Doktor a odrazem o hrazení poslal Míšu do brejku.

Tornados Hradec Králové - AHF Náchod                      3:0

Skrovný (O. Špalek), Skrovný (O. Špalek), Skrovný (Vodák) 

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Jarda Hrůza, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Honza Šveiger.

Vyloučení : 0:1

Petr Dušek (nedovolené bránění)

Využití : 1:0   

Skrovný (O. Špalek) na 2:0

 

15. zápas - Tornados - FBC Valhalla

Mladíci z Valhally zatím leckdy krutě splácí nováčkovskou daň, ale podle mého názoru je otázkou jedné sezóny, než se herně otrkají, zvyknou si na specifika Předměřické haly a poznají jednotlivé soupeře. I když tomu předešlé výsledky a postavení v tabulce mohlo nasvědčovat, my jsme žádný rekordní výsledek nečekali a soustředili jsme se na získání dalších bodů. Nedalo se předpokládat, že si zastřílíme jako ve Wolfensteinu 3D, nebo že si soupeř sedne na zadek, jen se objevíme na palubovce. Dalo se ale předpokládat, že pokud nasadíme důraznou hru, přechod do rychlé koncovky a budou přicházet branky, soupeře tím zlomíme. Ale obdržené branky vlastně srazí každého, možná kromě Edmontonu ve slavné éře The Great One. Polovina první půle se přesně odvíjela tak, jak jsme očekávali. Mladíci létali neúnavně po palubovce, šance jsme sice celkem v pohodě pokrývali, ale naše gólové zakončení stále nepřicházelo. Na první branku jsme si museli počkat nejdéle z dnešních zápasů. Za špatné střídání soupeře jsme dostali výhodu přesilovky. Závar v obranném pásmu už Valhalla neustála a ve skrumáži před brankou procpal Koubek balonek skrz nohy clonícího Jiřana a obránce na Michala, a ten pohotově doklepl do branky. Druhou branku připravil Chuck, který důrazem svému jménu vlastnímu, vyrval soupeři balonek a Michal pohodlně zakončil. Následné rychlé rozehrání standartky, Koubkovo postrčení na Michala a jeho projektil v brance na 3:0 byl asi tím předpokládaným zlomem v odporu soupeře. Následovalo buly, okamžitý výpad Ondry dopředu, přihrávka na Michala a další branka. Hned z vhazování sehráli oba akci stejně, jen si obrátili role ve střelci a nahrávajícím.

Tornados Hradec Králové - FBC Valhalla                        5:0

Skrovný (Jakoubek), Skrovný (Dušek), Skrovný (Jakoubek), Skrovný (O. Špalek), O. Špalek (Skrovný)

Sestava :

Radim Špalek - Jirka Zedka, Jarda Hrůza, Martin Špalek, Lukáš Vodák - Michal Skrovný, Ondra Špalek, Ondra Dušek - Jarda Bleha, Tomáš Jakoubek, Honza Šveiger.

Vyloučení : 0:1

Urban (špatné střídání)

Využití : 1:0   

Skrovný (Jakoubek) na 1:0

Devět bodů bylo přesným naplněním našich plánů a my se mohli konečně i podívat kolem sebe, jak se vyvíjí „florbalový masakr favoritů“ v tabulce za námi. Možná překvapivě, ale zaslouženě se nakonec radoval až ten čtvrtý vzadu – Černilov. Dokázal oba soupeře v čele porazit, přidal i povinné vítězství a s plným bodovým ziskem bude právě on přezimovat na druhém místě. Nejvíce ztratil Patapuf, který poměření se silným čelem nezvládl a odešel poražen i v zápase se Spojenými silami a spadl až na čtvrté místo. To nám zase neskutečně nahrálo do karet a z tří bodů náskoku bylo pod stromečkem najednou sedm. Šťastné a veselé Vánoce všem, nezadavte se salátem a nezabalte se do balících papírů. Hned dva dny po Ježurovi už zase konečně hrajeme :-)

Průběžná tabulka Zápasy V R P Skóre Body
1. Tornados 15 13 2 0 54:10 41
2. Černilov 15 10 4 1 43:16 34
3. Spojené síly 15 10 2 3 48:18 32
4. Patapuf 15 10 2 3 44:24 32
5. Hradecký Fosy 15 8 7 0 40:11 31
6. Vikingové 15 8 2 5 35:26 26
7. Myšáci 15 7 3 5 43:35 24
8. Joker Jaroměř 15 6 2 7 41:40 20
9. AHF Náchod 15 6 2 7 36:38 20
10. Kamikadze 15 4 5 6 30:34 17
11. Laviny 15 4 3 8 19:30 15
12. Předměřice 15 3 4 8 25:36 13
13. Zbrojovka 15 4 1 10 19:33 13
14. Červená Voda 15 2 3 10 12:44 9
15. FBC Valhalla 15 2 2 11 20:65 8
16. Chroustovice 15 1 0 14 21:70 3

 

Kontakt

FBC TORNADOS Hradec Králové

florbaltornados@seznam.cz

Jiří Zedka - 602 770 181

Vyhledávání

    

Patches O'Houlihan: Zapamatuj si pět véček vybíjené: Vybij, vyhni, vyskoč, vyraž a vybij!

 

Termíny očekávaných akcí

 

Trénink TORNADOS

Středa 27. 3. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 3. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Myšáci Hradec Králové

-------------------------------------

SEMIFINÁLE FLA HK

Sobota 6. 4. 2024

Hala Předměřice

1. zápas

Spojené síly - 8:00

2. zápas

Spojené síly - 9:30

3. zápas

Spojené síly - 11:00

případný 4. zápas

Spojené síly - 12:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 10. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Black Riders+ZTP

-------------------------------------

FINÁLE FLA HK

Sobota 13. 4. 2024

Hala Předměřice

Kamikadze - 16:30

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 17. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Kamikadze

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 24. 4. 2024

Hala Předměřice - 19:30

Spojené síly

-------------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 1. 5. 2024

Hala Předměřice - 20:30

Hradečtí Vikingové

-----------------------------------

Trénink TORNADOS

Středa 8. 5. 2024

Hala KUKLENY - 21:00

Myšáci Hradec Králové

-----------------------------------

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode